Anamaria Vasile

Bagajul copiilor pentru concediu. Ce pun în valiză pentru pitici, când plecăm în vacanță

Când vine vorba despre vacanțe, suntem primii, dar când se pune problema bagajelor, mai ales ale celor mici, ei bine… atunci intervine MAREA PROBLEMĂ! Ce punem în bagaj atunci când plecăm cu cei mici în vacanță? Am să vă spun ce iau eu de fiecare dată, atunci când mergem la mare.

De obicei, sunt o persoană precaută când vine vorba despre cei mici. Tocmai de aceea, prefer să plec cu mai multe lucruri după mine, chiar dacă nu le folosesc. Asta mă ajută să am siguranța și liniștea că, indiferent ce s-ar întâmpla, am totul cu mine, în bagaj.

Bagajul copiilor în concediu: medicamente și îngrijire

Primul lucru pe care îl fac întotdeauna când mă apuc de bagaj este să iau medicamentele. Am grijă să am întotdeauna la mine pastile pentru tuse, pentru febră, nas înfundat. Mai iau medicamente pentru burtică, antivomitiv și probiotice. De asemenea, la medicamente, pun și supozitoare, plasturi, termometru, alcool medicinal, feșe, aparatul de aerolosi, crema împotriva iritațiilor pielii și tratamentul pentru ochi. Părinții știu că prevenția este cea mai bună metodă pentru a te asigura că vacanța nu e ruinată de o problemă minoră de sănătate.

Tot la capitolul îngrijire, după medicamente, urmează produsele de protecție. Iau în bagaj crema cu protecție solară SPF 50, pentru copii și pentru adulți, spray după plajă, geluri de duș pentru pitici și pentru noi, șampon și loțiuni de corp. De asemenea, mai pun în bagaj deodorant, parfum, pastă de dinți, periuțele de dinți, perie de păr, multe agrafe de păr pentru cea mică, foarfecă, șervețele umede, șervețele uscate și gel dezinfectant. Este foarte important să nu uit de spray pentru insecte!

Când piticii erau mai mici, luam cu noi inclusiv sterilizator, fierbător, lenjerie pentru ei. Luam și mâncare pentru bebeluși și uneori luam aspiratorul și batista bebelușului. De când au crescut, am renunțat la aceste bagaje.

Pasul 3: hainuțele

Calculez ținutele pentru copii în funcție de numărul de zile pe care le petrecem departe de casă. Pentru dimineața, la micul dejun, o ținută (de multe ori își pătează hainele când mănâncă), la plajă o ținută, în care rămân și când mănâncă masa de prânz, iar pentru seara, altă ținută. Adun zilele și le aranjez ținutele încă de acasă, pe zile. Bagajul copiilor conține tricouri, pantaloni scurți, maiouri, rochițe, fustițe, costume de baie, bluze cu mânecă lungă și pantaloni lungi. Le mai pun pijamale, o căciuliță subțire, șosete, chiloței, papuci, adidași, sandale, pălărioare, șepci, ochelari de soare.

Jucării și accesorii pentru plajă

Luăm cu noi colace, găletușe pentru plajă, forme și lopățele pentru nisip, mingea de plajă. Nu uităm acasă nici jucăriile preferate cu care dorm, cărți de joc, creioane colorate și cărți de colorat.

Actele sunt foarte importante

Mai ales dacă plecăm în afara țării, suntem foarte atenți la acte! Avem întotdeauna la noi pașapoartele, copii xerox după certificatele de naștere, asigurările medicale și biletele de avion.

Voi ce puneți în bagajul copiilor pentru concediu? Aveți câteva secrete care ne pot inspira pe noi, ceilalți părinți?