Anamaria Vasile

Dieta cu care am slăbit un kilogram pe săptămână, fără înfometare

Dragilor, astăzi vreau să vă povestesc despre dieta pe care o țin deja de aproape o lună. Până acum nu am precizat dacă țin vreo dietă sau ce diete am ținut în trecut, pentru că nici măcar una nu mi-a adus rezultatele pe care le observ în această dietă.

Partea cea mai bună este că mănânci pe săturate

Nu am ținut niciodată o dietă în care să mănânc atât de mult! De fapt, nu mâncam așa nici înainte să țin dietă. Bineînțeles, când zic mult, nu înseamnă că mănânc castroane de mâncare, ci că mănânc foarte des.

De fapt, eu îmi cântăresc porțiile, ca să pot să îmi dau seama de ce are nevoie corpul meu. În ceea ce privește carnea și orezul, încerc să mențin la 150-200 de grame. Când e vorba despre legume, mănânc fără cantități, pe săturate. Fructele le mănânc cu moderație, pentru că și ele au zahăr.

Ce mănânc într-o zi

Această dietă este foarte flexibilă. Ce fac eu de fapt? Sunt atentă să am cele 3 mese principale și 2 gustări. Tot ce am citit în domeniul nutriției, toate filmulețele pe care le-am urmărit și sfaturile de la specialiști m-au dus în aceeași direcție. 5 mese pe zi sunt cheia spre succes!

Și nu am crezut până nu am văzut pe propria-mi piele. De exemplu, înainte, eu nu mâncam deloc, dar deloc dimineața. La început, când mi-am propus să iau micul dejun, mi s-a părut groaznic, vă spun sincer. Însă m-am ambiționat, ca să văd ce se întâmplă. Acum, după ce mănânc micul dejun de mai bine de 3 săptămâni, mă simt grozav! Simt că îmi dă energie și este sățios cât să nu mai fiu leșinată de foame la prânz!

Vă recomand din inimă să vă obișnuiți să luați micul dejun, chiar și dacă nu vreți să slăbiți! Este sănătos, vă veți simți bine, începeți ziua altfel.

Noi mâncăm dimineața ouă fierte sau omletă, cu salată sau diverse legume. Este hrănitor și este foarte bun și pentru piticii mei. Adevărul este că ouăle sunt și foarte versatile dar și foarte sănătoase și recomandate!

View this post on Instagram

Breakfast 🍅

A post shared by Anamaria Vasile (@anamariavasileoficial) on

Apoi, mănânc o gustare, cam în jur de ora 11.30. Aceasta este un măr, un iaurt, o mână de nuci, o banană, nu am avut vreo regulă, cu am mâncat ce îmi place mie și ce mi s-a părut ok. Practic, fructe sau iaurturi, în loc de biscuiți, napolitane sau alte prostioare care par gustări, dar au calorii cât pentru un prânz. Știu, sunt delicioase, dar am observat că mai mult provoacă foame, decât să o aline.

La prânz, optez pentru piept de pui cu legume sau supă cremă de legume sau de roșii. Eu nu am foarte multe opțiuni culinare pentru că și eu sunt destul de pretențioasă. Eu nu mănânc de fel carne de porc, de vită, tocături și nici după pește nu mă înnebunesc, deși este sănătos. Nici pulpe de pui nu prea mănânc, deci pieptul de pui e cea mai bună variantă, alături de salate, legume. Uneori gătesc repede dimineața și îmi iau prânzul după mine la birou, însă uneori și comand o supă sau o salată cu piept de pui.

Mi-am dorit să găsesc o variantă flexibilă, să nu simt că sunt la dietă, să fie un stil de viață care să mi se potrivească. Dacă am o întâlnire și iau prânzul în oraș, nu mă sperii că nu au un anumit preparat, ci aleg ceva ce știu sigur că nu va aduce un surplus de calorii.

Pe la ora 16.00, mai iau o gustare. Înainte, la ora 16, parcă îmi scădea glicemia și tânjeam după dulce. Acum, fiind complet sătulă cu celelalte mese, mă mulțumesc cu un iaurt. Parcă am redescoperit gusturile, de când țin acest obicei alimentar, de a avea mese regulate.

Apropo, știți că se recomandă să mănânci la ore fixe. Ei bine, cumva am reușit să mănânc cam la aceleași ore, iar acest lucru cu siguranță m-a ajutat.

Cina să știți că o iau tot la birou, deci o am cu mine la pachet. Asta pentru că ajungem acasă târziu și vreau să iau ultima masă până în ora 19.00. Mănânc orez cu legume sau salate, ori tot piept de pui cu legume sau supe creme. Mi se par cele mai potrivite feluri de mâncare ce pot fi consumate seara.

Diferența față de alte diete pe care le-am încercat

În primul rând, nu e o dietă, în adevăratul sens al cuvântului. De fapt, eu am adoptat obiceiuri alimentare recomandate pentru o viață sănătoasă, iar rezultatele chiar s-au văzut!

O altă diferență este că eu nu am urmat niciodată o dietă care să îmi permită să mănânc gustări. De obicei, mâncam 3 mese, iar acelea erau slabe caloric. Am avut diete doar cu o supă și o brânzică de vaci toată ziua. Pe moment funcționau, dar apoi… puneam la loc toate kilogramele.

Acum simt că sunt hrănită! De multe ori, în dietă, mă simțeam lipsită de vlagă și de energie. Acum, simt că am cu adevărat chef de viață, pielea îmi arată mai bine și simt că mănânc alimente nutritive și benefice pentru corpul meu.

Nu îmi bat capul cu detalii. Multe diete interzic zahărul în cafea. Am descoperit pe pielea mea că fix zahărul din cafea e cea mai mică problemă. Dimineața, pun o linguriță rasă de zahăr brun în cafea, iar uneori îmi iau și un frappe pe parcursul zilei. Având în vedere că mănânc sănătos și echilibrat, acest mic detaliu nu stă în calea scopului meu de a slăbit.

View this post on Instagram

Eu v-am zis că îmi place cafeaua 😄

A post shared by Anamaria Vasile (@anamariavasileoficial) on

Ce vă recomand

Desigur, nu spun să mâncați ca mine. Eu v-am spus că preferințele mele culinare sunt destul de limitate, de aceea, m-am rezumat la câteva feluri de mâncare. Însă cred cu tărie că dacă mâncați în cantități limitate, fără excese, fără prăjeli, cartofi, mâncăruri grele, cu sos sau tocături, aveți toate șansele să vă simțiți și să arătați ca mine.

Eu am ținut o mulțime de diete, care mai de care mai restrictive. Nu acelea sunt soluția, acum știu! Soluția este să mănânci echilibrat și să te HRĂNEȘTI cu acele alimente. Să fie sănătoase, nu pufuleți cu 0 aport nutritiv, nu ciocolate cu creme. Sigur, eu mi-am făcut și câte o mică poftă, dar nu zilnic și în cantități foarte mici.

Nu uitați de APĂ! De îndată ce am început să mănânc echilibrat, am început să beau și multă apă! Mă simt mult mai bine și se vede diferența. Așa că e foarte important să beți apă!

Tu ce părere ai despre schimbările pe care le-am făcut eu în alimentația mea. Tu ce trucuri folosești pentru a mânca sănătos și pentru a fi în formă sau a slăbi?