Anamaria Vasile

Băiețelul meu nu va ști ce înseamnă prima zi de școală…

Da, Edi se numără printre copiii care încep școala online. Așa a decis unitatea de învățământ la care l-am înscris, în urma informațiilor primite de la DSP despre numărul cazurilor din zonă. 

De când am aflat, am o tristețe în suflet. Mi-am întrebat soțul: cum îi facem prima fotografie la școală? Edi la laptop?

Este trist! Este trist pentru că știu și acum cum a fost prima zi de școală pentru mine, iar emoția mă cuprinde de fiecare dată când îmi amintesc. Era totul nou, necunoscut, nu știam la ce să mă aștept.  Oare cum va arăta doamna învățătoare? Oare cine sunt colegii mei? Cu cine voi sta în bancă? 

Copilul meu va sta singur în bancă 

Va sta singur la biroul lui de acasă, în fața laptopului. Nu va putea să simtă emoția primei zile de școală, iar amintirile lui vor fi dulci-amărui.

Acest virus ne-a răpit multe, din martie de când a apărut. Ne-a răpit acum și amintirile care nu se vor mai repeta vreodată. Ne-a răpit contactul uman. Ne-a răpit prima zi de școală, care nu mai vine înapoi niciodată. 

Am mari emoții despre cum va decurge școala online. Sper ca Edi, fiind copil, să accepte mai ușor schimbarea, față de noi, adulții. Sper să nu îi fie greu să stea cu orele privind la ecran și să poată înțelege lecțiile predate de învățătoare. 

Totuși, sunt conștientă de situația în care ne aflăm și aștept cu nerăbdare ca virusul ăsta afurisit să plece dintre noi, dar nu am cum să evit să nu simt tristețe în suflet.

Din fericire, Edi e mai optimist ca noi! Știe că urmează să înceapă școala online, dar pentru ca nu a avut încă parte de experiența de a merge fizic la scoala, se adaptează mai ușor. I-am explicat cum vor decurge cursurile lui și a înțeles. Momentan pentru el totul este ca o joaca.

Eu mă pregătisem deja cu câteva rechizite, însă acum aștept indicațiile doamnei învățătoare despre ce va trebui să îi cumpăr ca să lucreze de acasă. Totuși, vă las aici articolul cu ce rechizite sunt necesare în clasele primare, poate vă sunt de ajutor sfaturile.

Indiferent cum începe anul acesta, le doresc tuturor copiilor, dar și părinților, mult succes!

Voi cum începeți școala? Copiii voștri tot de acasă fac cursurile sau merg la școală?