Anamaria Vasile

Rechizitele de care orice școlar are nevoie. Ce cumpărăm la început de școală

Prima zi de școală se apropie cu pași repezi, iar părinții trebuie să se ocupe de o mulțime de compărături. Ținute pentru școală, uniformă, echipament sportiv, toate sunt necesare. Însă cele mai important sunt rechizitele, fără de care niciun elev nu poate începe anul școlar.

Totul începe cu un ghiozdan nou și frumos, de preferință cât mai colorat. Fetele vor dori ghiozdane roz, cu prințese, unicorni sau personajele preferate din desenele animate. Băieții preferă, de obicei, ghiozdanele albastre, care au imprimați super eroii preferați. 

După ce rezolvi și problema ghiozdanului, restul achizițiilor se fac în funcție de vârsta și clasa în care este micul școlar. Desigur, părinții mai țin cont de un mic detaliu… de care piticii nici n-au habar: bugetul! De fapt și de drept, bugetul dictează achizițiile pentru noul an școlar. De multe ori, pentru un singur copil, se cheltuie chiar și 1000 de lei pentru a cumpăra toate cele necesare. 

În continuare vă spun cum pregătesc rechizitele de care are nevoie un școlar în clasele primare.

Sfatul meu este să nu vă grăbiți să cumpărați totul în avans. Și vă spun și de ce:

 – în primul rând, abia după primele zile de școală, vei afla exact ce cerințe are învățătoarea, iar unele dintre ele vor fi specifice. De ce să cumperi anumite caiete despre care să afli apoi că sunt inutile?

– în al doilea rând, cel mic va vedea anumite rechizite la colegi și le va dori și el. Degeaba îi explici că și cariocile lui vor colora la fel de frumos ca ale colegului, când le le va dori doar pe acelea?

Cumpără deci doar rechizitele necesare. Nu poți începe prima zi de școală fără următoarele

Penar

Cu siguranță va avea nevoie de el încă de la început. De multe ori, ghiozdanele vin însoțite și de un penar asortat. Dacă nu ai luat însă această variantă, cel mai bine este să îți lași tot copilul să aleagă un penar pe placul lui. Până la urmă, el este cel care îl folosește!

Un stilou

Cu certitudine, de un stilou va avea nevoie. Dar cumpără doar unul, pentru că vei mai fi nevoit să cumperi multe stilouri în cariera de elev a copilului tău! Ia-le pe rând, la nevoie! În cazul stiloului, ai grijă să fie de calitate, ca să nu te trezești că cel mic vine acasă pătat de cerneală. 

Câteva pixuri

Aici nu ai cum să dai greș, căci pixurile vor fi bune în casă, chiar și pentru părinți, dacă piciul nu le folosește. Totuși, nu te încânta să cumperi toate culorile și modelele, căci acestea e posibil să nu fie necesare. 

Creioane colorate

Acestea sigur vor fi necesare și foarte folosite, așa că asigură-te că alegi unele cât mai rezistente!

Un caiet

În cazul în care nu ai primit o listă clară cu ce rechizite cere învățătoarea, pentru prima zi cumpără-i doar un caiet. Ulterior vei afla exact de ce caiete speciale are nevoie școlarul tău. 

Îți vor mai fi de folos următoarele rechizite:

 – bloc de desen 

– pensule 

– lipici

 – hârtie colorată și hârtie creponată 

– foarfecă cu vârf rotunjit 

–  o carte de colorat 

– vocabular