Anamaria Vasile

Bea un pahar de zeamă de varză zilnic

Bea un pahar de zeamă de varză zilnic. Ceva incredibil se va întâmpla în organismul tău

În sezonul rece, mai toate gospodinele au varză murată în cămară, pentru că poate fi folosită la o mulțime de mâncăruri delicioase. De obicei, se folosește varza, uneori și zeama, pentru gătit.

Dar te-ai gândit vreodată că poți folosi această banală zeamă de varză în multe alte feluri? Ei bine, da, este posibil și are o grămadă de beneficii pentru sănătate, deoareca varza este o legumă bogată în nutrienți.

Zeama de varză are abilitatea de a preveni spasmele, dar și deshidratarea. Aceasta conține electroliți de care organismul are nevoie, iar probioticele din componența ei sunt ceea ce corpul are atâta nevoie. Iată câte benefii extraordinare are zeama de varză pentru sănătatea noastră, potrivit secretele.com.

1. Reduce crampele musculare

Dacă obișnuiești să faci sport, știi bine că în timpul antrenamentelor grele, corpul transpiră foarte mult. Acest lucru cauzează un dezechilibru în ceea ce privește nivelul de sodiu și de potasiu. Din cauza acestui dezechilibru, survin crampele musculare. Zeama de varză reduce în mod rapid și eficient spasmele și ajută relaxarea mușchilor. Această este mai eficientă în reducerea crampelor cu 45% față de apa plată.

2. Alină arsurile de stomac

Deși poate ți se pare ciudat, zeama de varză poate fi extrem de eficientă în calmarea arsurilor gastrice, ba chiar efectele sunt neașteptate.

3. Este utilă pentru arsuri

Zeama de varză poate alina arsurile de pe piele, înlocuind o porțiune mare de fluid pierdut prin piele.

4. Reduce nivelul de zahăr din sânge

Dacă vei consuma zilnic un pahar de zeamă de varză, nivelul de zahăr din sânge se normalizează. Astfel, zeama este foarte utilă celor care suferă de diabet.

5. Constipația dispare

Consumul regulat al acestei licori magice elimină complet constipația, iar organismul tău se va simți mult mai bine.

6. Reglează metabolismul și te ajută să slăbești

Consumând zilnic zeamă de varză chiar vei slăbi cu adevărat. Dat fiind faptul că acționează că un detoxifiant natural, zeama de varză te va ajuta să scapi kilogramele în plus pe toată perioada sezonului rece, mai ales atunci când activitatea fizică este mai greu de urmat.

Te scapă de gastrită

Înainte să bei paharul de zeamă de varză, încălzește-l puțin. La finalul celor 7 zile vei observa o diferență reală în ceea ce privește starea generală a organismului tău și te vei simți mult mai bine.