Anamaria Vasile

Câinele mulţumeşte pentru că a fost salvat

Câinii sunt consideraţi a fi cei mai buni prieteni ai omului, datorită tandreţei şi loialităţii lor. Astăzi vom întâlni un exemplu, care ne dezvăluie încă o dată inima enormă pe care aceste animale frumoase o au.

O femeie a văzut mai mulţi câini abandonaţi pe marginea drumului şi a decis că trebuie să facă ceva pentru ei…

Femeia a povestit faptul că auzise că patrupezii erau într-o zonă cu temperaturi extrem de ridicate şi fără acces la apă sau la alimente. „Nu puteam dormi liniştită noaptea, aşa că am mers să îi caut.”

Câinii erau foarte speriaţi, dar şi-au putut da seama că femeia voia doar să-i ajute. În videoclipul de mai jos este filmat exact momentul în care unul dintre câini îşi arată recunoştinţa, iar salvatoarea începe să plângă.

Ceilalţi câini salvaţi se aflau pe bancheta din spate a autoturismului…

Din moment ce câinii nu-şi pot folosi membrele pentru a oferi îmbrăţişări, acest patruped şi-a lipit capul de mâna femeii pentru a-şi arăta dragostea.

„Unul dintre câini mi-a atins mâna în repetate rânduri pentru a-şi arăta afecţiunea. Acest lucru mi-a sfâşiat inima… Chiar dacă au fost atât de maltrataţi de oameni în trecut, au rămas la fel de iubitori şi de grijulii”.

Când femeia începe să plângă, se pare că patrupedul înţelege că aceasta este tristă şi decide să se apropie de ea şi să o facă să se simtă mai bine. „Am început să plâng din nou. Privirea lui era fixată total asupra mea şi a vrut să mă consoleze.”

Câinele mulţumeşte că a fost salvat

Priviţi momentul emoţionant în clipul de mai jos:

De acum înainte, toţi câinii salvaţi vor trăi alături de această persoană inimoasă care le-a oferit şansa la o viaţă mai bună. În schimb, ea va primi o cantitate uriaşă de dragoste din partea acestor căţeluşi adorabili.

Rase de câini care iubesc oamenii

Câinele tău nu trebuie să fie neapărat agresiv, ca să iubească oamenii (sau chiar pisicile) mai mult decât pe frații lui. Unii dintre ei preferă, pur și simplu, mângâierile, râzgâielile și gânguriturile de care doar oamenii sunt capabili, mai mult decât orice pe lume!

Vă prezentăm câteva rase de câini care preferă compania oamenilor mai mult decât pe cea a altor căței:

Beagle – Câinii din rasa Beagle se înțeleg tare bine cu alți câini. Dar tot pe voi că vor vor iubi cel mai tare. Beagle-ii sunt câinii care au un miros extrem de puternic, având aproximativ 220 de milioane de receptori olfactivi, fiind permanent în căutarea unor noi urme, folosindu-se de miros (din acest motiv, sunt excelenți câini de vânătoare, fie că urmăresc animale sau că vă răscolesc în geantă). Așa că, dacă îl veți lăsa să vă umble printre lucruri, se vor transforma în cel mai bun prieten al vostru.

Marele Danez – Câinii din rasa Marele Danez sunt, după cum bine știți, uriași! Dar acest lucru nu îi oprește să vă dea târcoale sărind bucuros, să sară cu voioșie în brațele voastre atunci când ajungeți acasă și, cu atât mai puțin, să stea pe burta voastră, când vă odihniți în pat. Dornici să mulțumească pe toată lumea și super calmi, câinii din rasa Marele Danez super foarte sufletiști, cerșind mereu iubire.

Maltese – Foarte mulți câini de mărimea unor jucării de pluș sunt recunoscuți pentru faptul că iubesc să stea alături de stăpânii lor. Dacă un Labrador nu va ști ce să facă să ajungă mai repede în bâltoaca de noroi, atunci când ajungeți în parc, un Maltese nu va ști cum să rămână mai aproape de voi.

Bulldog – Bulldogii sunt unii dintre câinii cei mai prietenoși și mai iubitori de oameni. Extrem de răbdător, bulldogul nu se va supăra atunci când copilașii voștri îl vor trage de urechi sau dacă, din greșeală, se va sui peste el, în pat. Iar dacă veți vrea să urmăriți, spre exemplu, Game of Thrones alături de cineva, bulldogul vostru se va dovedi cel mai bun companion.

Collie – Nu este de mirare că pentru rolul lui Lessie a fost ales un Collie. Câinii din rasa aceasa iubesc câinii mai mult decât orice pe lume. Collie sunt și foarte loiali și răbdători și, deși îi iubesc pe ceilalți câini, tot voi veți rămâne preferații lor. Puteți pune făină pe ei, pentru un shooting foto, și încă se vor dovedi foaarte răbdători!