Anamaria Vasile

Care sunt mâncărurile preferate ale piticilor mei

Dragi mămici, toate știm că mare parte din viața noastră ne luptăm cu o dilemă: ce să mai fac de mâncare. Serios, chiar am observat că această întrebare îmi consumă timp în fiecare zi, pe lângă pregătirile efective pentru masă.

Din fericire, nu am copii fooaaaarte mofturoși la mâncare, însă evident că nu ar mânca orice. Cum nici noi, ca adulți, nu mâncăm unele lucruri și vrem mereu ceva diferit și gustos la masă.
Există însă și 4 mâncăruri (sau 3 mâncăruri și o gustare, de fapt), pe care piticii mei le adoră și nu le refuză niciodată.

1. Supa de pui

Încă de când sunt micuți, le pregătesc supă de pui cu legume, pe care amândoi o mănâncă foarte bine. Așa, ca un mic truc, vă zic că eu fac găluștele separat, în apă curată, apoi le pun în supă. Rămâne o zeamă limpede, care e mai atractivă pentru copii. Carnea o pun în bucățele mici, la fel și legumele, pentru ca totul să fie ușor de mâncat. Așa, este mai ușor și de făcut curat după masă, mai ales când piticii sunt mici.

2. Sarmalele

Edi, cel puțin, este înnebunit după sarmale. Se bucură foarte tare când pregătim această mâncare tradițională. Să știți că eu fac și sarmale clasice, porc-vită, dar fac destul de des și din carne de pui sau de curcan, tocată de mine. Acestea îmi plac și mie mai mult, sunt mai slabe și mai gustoase. Și să vă mai zic un mic secret: de 1 mai am descoperit MICI de pui. Foarte buni au fost, voi mai cumpăra!

3. Mămăliga cu brânză și smântână

Dacă Edi este cu sarmalele, Ariana adoră mămăliguța cu brânză și smântână. Bine, n-am văzut copil care să nu iubească această combinație. Poate pentru că este ușor de mâncat sau poate datorită gustului delicios, eu nu pot decât să mă bucur că cei mici iubesc un preparat atât de simplu de pregătit 🙂

4. Fructele proaspete

Mă simt o mămică norocoasă cu adevărat. Piticii mei au iubit dintotdeauna fructele proaspete. Edi mănâncă lămâie simplă cu mare plăcere. Așa că le pregătesc câte o farfurioară cu fructe tăiate, drept gustare și ei sunt fericiți, sănătoși și plini de energie.

Evident, pizza, paste, senvișuri, iaurturi sunt alte “delicatase” pentru copii, dar pe care eu le servesc destul de rar! Așadar, dacă sunt viitoare mămici care citesc acest articol, acestea sunt preparatele cu care cred că nu vor da greș când va fi momentul ca piticii lor să mănânce din toate alimentele.

Iar mămicile care deja au copilași mari, ce mâncăruri preferă?

*Bonus 🙂 Dacă mă urmăriți pe Tik Tok, aici, puteți vedea care este mâncarea mea preferata!