Anamaria Vasile

Cum îmi îngrijesc unghiile și ce am schimbat la rutina mea de manichiură de când sunt mămică

Bună, bună, dragi mămici. Știu sigur că voi veți înțelege ce voi povesti în continuare despre îngrijirea unghiilor. De când am copii, deci de 6 ani de zile, eu nu am mai avut unghiile lungi.

Le port scurte, de multe ori făcute chiar de mine acasă. Foarte rar, merg la salon, pentru o manichiură clasică sau, uneori, pentru a mi le face cu ojă semipermanentă.

Însă nu am timp să merg tot timpul la salon pentru a le întreține și sfârșesc prin a avea unghii pe jumătate făcute, pe jumătate crescute.

Așadar am optat pentru o manichiură pe care o cunosc majoritatea mamelor numită: “scurt și îngrijit”. Să am unghiile îngrijite și curate e cel mai important pentru mine. Și fiindcă mă joc foarte des cu piticii mei, nu vreau să îi rănesc cu unghii scurte și nu vreau nici să mi le rup, când gătesc, ori să îmi fie incomode la serviciu.

Recunosc, uneori, mai ales când văd pe Pinterest fel de fel de idei de manichiură, parcă tânjesc și eu după unghii lungi și colorate. Însă revin destul de repede la viața reală 🙂

Iată deci cum îngrijesc unghiile pentru a fi sănătoase:

1. Folosesc o forfecuță foarte bună. Am aflat pe pielea mea ce înseamnă o forfecuță neascuțită. Din cauză că nu tăia unghia din prima, aceasta se rupea si se exfolia la vârfuri. Am decis să investesc într-o forfecuță profesională, care merită, într-adevăr bănuții, pentru că taie unghia impecabil, iar ea nu se mai rupe!

2. Am grijă de cuticule. Eu nu îmi tai cuticulele, așa că prefer să le împing cu un bețișor de bambus, apoi le îngrijesc cu un ulei special de cuticule.

3. De asemenea, folosesc și ulei de ricin, pe care îl aplic pe unghiile curate și îl las să acționeze peste noapte. Fac acest tratament cam de 2-3 ori pe săptămână și se vede că întărește unghiile.

4. Uneori, când am timp, folosesc și ser pentru întărirea unghiei. Dacă nu, aplic direct lac transparent sau o ojă roz pal sau nude/bej.

5. Mănânc sănătos. Poate că nu te-ai fi gândit, dar alimentația are super importanță pentru păr și unghii. Adoptând o alimentație sănătoasă, mă asigur că tot corpul meu este puternic și rezistent.

Cam acestea sunt micile mele “trucuri” pentru îngrijirea unghiilor scurte, îngrijite și sănătate. Voi ce alte metode mai folosiți pentru unghii puternice?