Anamaria Vasile

Cat de mult poti fuma dintr-o narghilea?

Foarte multi oameni se intreaba cat de mult vor putea fuma dintr-o narghilea intr-o singura sesiune. Avand in vedere cat de veche este narghileaua, aceasta discutie are loc deja de cateva mii de ani cel putin, intre utilizatorii de narghilea. Este complicat de estimat cat de mult poti sa fumezi pana cand aburul pe care il inhalezi nu va mai avea niciun gust.

Exista atat de multi factori diferiti atunci cand pregatesti o narghilea, incat durata unei sesiuni poate fi foarte diferita. Conteaza foarte mult:

  • Vasul utilizat;
  • Tutunul shisha;
  • Managementul caldurii;
  • Preferintele personale.

Cum influenteaza vasul durata unei sesiuni?

Bolul sau vasul in care este prelucrat tutunul joaca un rol important in determinarea duratei unei sesiuni. Bolurile sunt disponibile in dimensiuni si stiluri diferite. Dimensiunea bolului tau de narghilea poate determina cat timp poti fuma. In general, un vas mai mic va contine mai putin tutun shisha, in timp ce un vas mai mare va tine mai mult.

Un vas care contine mai putin tutun, cum ar fi vasul Swift, poate oferi tutun pentru o perioada mai scurta de timp decat un vas care contine mai mult tutun, cum ar fi bolul cu tunel Chubbs.

Forme si modele de bol pentru narghilea

In timp ce dimensiunea joaca cu siguranta un rol important in cat poate dura sesiunea de fumat narghilea, stilul bolului va avea, de asemenea, un efect asupra duratei. Cand vorbim despre boluri, exista trei stiluri principale de luat in considerare. Exista boluri traditionale in stil egiptean, boluri in stil Vortex si boluri in stil Phunnel.

Cand spunem un bol in stil egiptean, vorbim despre narghileaua in stil vechi care este lucrata manual cu detalii traditionale. Adesea facute din lut, aceste boluri vor avea mai multe gauri mai mici la baza vasului.

Tutunul se va pune langa aceste orificii, avand grija sa nu le blochezi. In timp ce aceste boluri sunt cu siguranta optiuni solide, gaurile aflate in partea de jos a bolului pot face ca durata sesiunii sa fie diminuata. O astfel de narghilea iti va oferi o experienta extraordinara de fumat.

Bolurile Vortex si bolurile Phunnel sunt de fapt foarte asemanatoare ca design, cu doar cateva diferente minore. Bolurile Vortex nu au clasicele gauri in partea de jos ci o parte centrala ridicata, cu gauri mici de jur mprejur. Aceste orificii stau mai sus in vas, astfel incat sa nu fie direct sub tutunul shisha.

Dupa cum am mentionat anterior, bolurile in stil Phunnel sunt foarte asemanatoare cu stilul Vortex. Diferenta principala este ca, intr-un bol Phunnel, turnul central ridicat are o gaura mare in partea superioara in loc de cateva gauri mai mici in lateral. Bolurile Phunnel sunt disponibile in diferite dimensiuni, care pot juca un rol in fluxul de aer al sesiunii.

La fel ca vasul in stil Vortex, bolurile Phunnel permit aromelor de shisha sa ramana in vas (mai degraba decat sa se scurga in narghilea), permitand o sesiune mai durabila si mai aromata.