Anamaria Vasile

Manifest pentru femeia-mamă

Revin astăzi cu un nou articol pe această temă foarte dragă sufletului meu: suntem mame, dar suntem și femei.

În zilele noastre, totul e extrem de controversat. Simt că lumea este în permanență împărțită în două… pe orice subiect. Dar parcă internetul a pus o mare lupă pe MAME. Mamele, dacă nu sunt perfecte, parcă ar fi mai puțin mame. Grupurile de Facebook, comentariile de Instagram, toate sunt pline de femei. Dacă stai prea mult cu cei mici, îi dădăcești, dacă stai prea mult, îi ignori, dacă mergi la serviciu, nu le acorzi timp… și exemplele pot continua la infinit.

Adesea, mi se pare, privind în jur… că mamele cumva își pierd rolul (inițial) de femei. Ești mamă, gata!

De aceea, scriu acest mesaj. Și o singură mamă dacă va fi atinsă de ceea ce transmit, eu mă voi bucura. Pentru că sunt convinsă că există multe femei care au nevoie se o încurajare și de o vorbă bună.

Manifestul meu pentru FEMEIA mamă

Dacă ești mamă, ești și femeie, rolul acesta nu se anulează niciodată. Prima oară, a fost FEMEIA.

Ai grijă de tine, de sufletul tău, dar și de corpul tău.

Fugi la munte cu soțul, iubitul sau, de ce nu, cu prietena cea mai bună. Niciodată un copil nu își va judeca mama pentru că este fericită. Iar gura lumii… poate să vorbească.

Ai grijă de timpul tău, e cea mai valoroasă resursă. Fă doar ce știi tu că este bine pentru tine și pentru familia ta.

Îndrăznește să visezi și nu lăsa să se frângă aripile aspirațiilor tale.

Nu ești cu nimic mai prejos decât un bărbat care lucrează sau decât colega ta de la serviciu, care nu are copii. Ești cea mai bună în ceea ce faci!

Asta nu înseamnă că trebuie să fii perfectă. Nu ești robot, superom, sau divinitate… ești un OM, care trebuie respectat și care trebuie, în primul rând, el să se respecte și să se iubească.

Cum reușesc să „hrănesc” femeia din mine?

Atunci când simt ca urmează sa am o zi proastă, îmi pun tocuri, iar acest mic gest mă face să am mai multă încredere în mine. Când simt câteodată că nu merge nimic, că e totul jos, mă apucă nevoia de schimbare, dar nu orice schimbare, ci schimbare de look. Îmi da o stare de bine și am impresia că urmează un nou început, dar mai bun de data aceasta.

Măcar o dată pe lună, cei mici dorm la bunici și in felul acesta am o seară doar eu și soțul, când care alegem să ne uitam împreună la un film pe Netflix, liniștiti, cu popcorn și ciocolată lângă.

Ca orice femeie, îmi place sa urmăresc un film de dragoste, ador filmele romantice, ultima oara am văzut seria Bridgerton și efectiv am adorat-o. Aștept cu sufletul la gura următorul sezon! Voi ați urmărit acest serial?

Măcar o dată pe luna merg la salon. Faptul ca am copii, nu mă împiedica să fiu cocheta. Îmi place să fiu la curent cu tot ce se poartă, să mă îmbrac elegant și am grija ca și cei mici sa fie îmbrăcați tot in tendințe. Poate asta este un minus al meu, cheltuiesc ceva bani pe hăinuțe, dar ce femeie nu este înnebunită după shopping?! Uneori îmi iau seturi identice cu Ariana.

De obicei seara, indiferent cât sunt de obosită și fără chef, aleg să ma dau cu cremă pe tot corpul. Prin lucrul acesta mărunt simt că fac și ceva pentru mine, ca FEMEIE.

Încerc sa îmi setez obiective, dar scrise, pe o foaie, ca să o pot reciti tot timpul, iar când reușesc să îl îndeplinesc, îl bifez și am o satisfacție maximă.

 

De exemplu, când eram însărcinată cu Ariana, eram într-o stare de depresie, simțeam ca nu fac nimic, eram și cu Edi, încă micuț, acasă. Așa că m-am hotărât să fac ceva pentru sufletul meu: însărcinată în 7 luni am dat de permis, iar în luna opta, făceam niște cursuri de Make-up.

În fiecare zi trebuie să îți setezi un obiectiv și la sfârșitul zilei să fii satisfacută că ai reușit să îl îndeplinești. Pe mine mă ajută enorm!