Anamaria Vasile

Câțiva compuși ieftini dar eficienti, care scot toată murdăria din covoare

Covoarele transformă orice casă într-un loc mai confortabil. Cât este de plăcut să calci cu picioarele goale pe un covor pufos! Însă multe persoane sunt îngrozite, când vine vorba de curățarea lor, care este deseori dificilă și costisitoare. Noi vă propunem să încercați câțiva compuși ieftini, care propriu-zis extrag murdăria din covoare. Simplu și rapid!

3 METODE DE CURĂȚARE A COVOARELOR

Ar fi o greșeală să spunem că unul dintre acești compuși este mai puțin eficient, iar altul dă rezultate surprinzătoare. Puteți să-i încercați pe rând și să-l alegeți pe cel care este potrivit pentru dumneavoastră, luând în considerare toți parametrii: culoarea covorului, tipul de murdărie, rezultatul așteptat.

1. SAREA ȘI BICARBONATUL DE SODIU

Trebuie să curățați zona murdară (pata) cu un amestec de sare obișnuită și bicarbonat de sodiu. Lăsați-l să acționeze timp de 20 minute, după care pur și simplu aspirați covorul. Aceste substanțe reprezintă un mod excelent de combatere a petelor mici de grăsime. Ele sunt alese, datorită eficienței și siguranței lor.

2. OȚETUL

Dizolvați 20 ml de oțet de masă într-un litru de apă. Înmuiați o cârpă curată în această soluție și ștergeți covorul cu ea. Peste 20 minute ștergeți covorul cu o cârpă uscată și aspirați-l. Astfel veți putea oferi covorului aspectul lui inițial.

3. FRUNZULIȚELE DE CEAI

Covoarele întunecate tot trebuie curățate. Însă compușii deschiși la culoare lasă pete pe asemenea suprafețe. Anume din această cauză merită să utilizați frunzulițele de ceai. Infuzați frunzulițele de ceai, după care strecurați-le și răspândiți-le pe zona murdară a covorului. Așteptați până când ele se vor usca complet și adunați-le cu aspiratorul.

Vă sfătuim să renunțați la utilizarea periilor aspre. Ele nu doar distrug structura covoarelor, ci și maschează petele prin frecare și întindere în loc să le îndepărteze. De fiecare dată, când curățați un covor, folosiți o perie moale și realizați mișcările de curățare doar în direcția fibrelor covorului.

După cum vedeți, curățenia poate să fie destul de naturală, ieftină, simplă și cu rezultate demne de admirație. Toate substanțele necesare se găsesc în dulăpiorul din bucătărie. Testați metoda, care v-a plăcut, chiar în timpul următoarei curățenii. Povestiți-ne despre rezultatele obținute și distribuiți acest articol prietenelor dumneavoastră, care demult au renunțat la reușită în acest domeniu!