Anamaria Vasile

Ce sa faci ca sa nu platesti in plus pentru inchirierea unei masini

Avantajul principal al serviciului de inchiriere auto Bucuresti este reprezentat de costurile reduse. Daca esti un proaspat absolvent al scolii de soferi si iti doresti sa ai experienta de a conduce, inchirierea auto pare cea mai accesibila varianta. Cu toate acestea, este important sa fii atent la anumite taxe, deoarece pe viitor aceste costuri se pot traduce in sume de bani suplimentare.

Stiai ca varsta influenteaza costul de inchiriere?

Este adevarat. In cele mai multe cazuri, soferii cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani, nu platesc o taxa pentru varsta lor. Insa taxa pe varsta variaza de la o firma la alta. Unele companii pot presupune taxe pe varsta fix pe categoria 19-25, altele pentru soferii mai tineri de 25 de ani sau pentru persoanele trecute de 25 de ani. Nu exista un standard fix de varsta care se taxeaza la inchirierea unei masini. Aici depinde de compania cu care incheiati un contract de inchiriere.

Taxa de preluare in afara orelor de program

Atunci cand urmeaza sa returnezi masina inchiriata, trebuie sa te asiguri ca o predai in timpul programului de lucru. In caz contrar, va fi perceputa o taxa pentru acest lucru.

Taxa pentru depasirea limitei de kilometri

La fiecare masina inchiriata, vei avea prevazut un anumit numar de kilometri. Daca tu depasesti acest numar fix, se va percepe o alta taxa.

Taxa preluarii de la aeroport

In ultimii ani, fenomenul masinilor de inchiriat a crescut considerabil. Si majoritatea persoanelor inchiriau masina de la aeroport. Din acest motiv, a aparut aceasta taxa al carei pret variaza de la 10 la 30 de euro.

Taxa pentru a primi masina dorita de tine

Daca ai avut impresia ca pretul de inchiriere al unei masini nu poate fi influentat de preferintele personale, atunci ai gresit. In majoritatea cazurilor, este necesar sa platesti si tipul de masina pe care ti-l doresti.

Asadar, tine cont de aceste taxe cand inchiriezi masina deoarece pretul mic de inchiriere nu garanteaza intotdeauna un pret minim si la final. Ce poti face este sa fii atent la aceste taxe, deoarece costul unei masini inchiriate este destul de mic si ar fi important sa ramana asa.

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Categories count color