Anamaria Vasile

Am fost amenințată cu moartea și a încercat să dea cu mașina peste mine, iar poliția l-a lăsat să plece

Bună, dragilor! De această dată, în articol voi aborda un subiect mai sensibil, despre o serie de evenimente nefericite cu care se confruntă familia mea.

O să vă rog, dacă v-ați confruntat cu situații similare, să îmi scrieți la ce autorități ați apelat, cine v-a ajutat, dacă poliția a făcut ce trebuie și dacă exista asociații sau companii specializate pentru așa ceva. Nu mai știu la cine să apelez pentru ajutor și sunt disperată deja de cât de gravă e amenințarea la adresa familiei mele.

Totul a început din cauza firmei pe care eu și cu soțul meu o avem, prin care comercializăm produse online, prin platforma eMAG. Inițial, am fost hărțuiți online, prin diverse de mesaje de amenințare, după cum v-am povestit în articolul acesta, pe care vă rog să-l citiți ca să nu repet povestea inițială.

Problema este că de la mesaje de amenințare în online, s-a ajuns la hărțuire, amenințări și chiar tentativă de omor

Persoane care, ca și noi, comercializează produse pe eMAG ne acuză, pe nedrept, că le-am trimis comenzi false, ca le-am trimis mesaje de amenințare (când de fapt noi eram cei care le primeau) și, practic, le afectam afacerea. Nu am făcut absolut nimic din ceea ce spun ei, dar din păcate nu vor să discutăm civilizat pentru a remedia conflictul și neînțelegerile ce au apărut între noi.

În schimb, preferă să ne urmărească, atât în preajma casei noastre, cât și la cea a părinților mei și acționează cu violență.

Au trecut de la a ne urmări, la a sări direct la atac

Acum 2 zile ni s-a întâmplat cel mai urât coșmar. Eu plecasem de la birou pe la ora 18 și am mers la părinții mei, unde erau copiii. În jur de 21:30, soțul meu a venit să ne ia. Noi îl așteptam în fața blocului.
Soțul meu era în mașină, când mașina acestor indivizi periculoși venind în viteză spre el. Ulterior noi am aflat că ei îl urmăriseră toată ziua și așteptau de câteva ore ca el să meargă la blocul unde stau părinții mei.

Atunci când el a ajuns i-au blocat calea și practic nu putea ieși de pe străduță. Bărbatul a coborât din mașină, a mers spre soțul meu, a început să lovească mașina, să îl înjure și să îl amenințe, moment în care el a apelat 112. Tot incidentul e filmat și a fost probă la poliție. Nu voia să se dea din drumul lui, așa că vecinii care erau în fața blocului au venit și ei în ajutorul lui. S-a lăsat cu țipete, până la urmă, a urcat în mașină și părea că vrea să plece.

Atunci am fost șocată

În loc să se îndepărteze cu mașina, ca să putem pleca și noi, bărbatul a accelerat spre mine, încercând să mă lovească. M-am dat la o parte, dar m-am speriat îngrozitor.

Rețineți că în fața blocului erau și copiii, care au asistat la moment, iar de atunci sunt terifiați. Mă tot întreabă de ce m-a lovit acel om cu mașina, dacă m-a rănit și alte lucruri similare…

În urma incidentului, a venit poliția, am mers toți la secție pentru declarații. Acolo, bărbatul m-a amenințat cu moartea, chiar în secția de poliție, unde sunt cei care ar trebui să păstreze legea!

Mai mult decât atât, în aceste momente, individul e liber. Fusese reținut pentru 24 de ore, iar după 12 ore a fost lăsat să plece.

Problema este că, deși am apelat la poliție, nu am primit ajutorul necesar de la ei, ca să înceteze odată cu atacurile la familia noastră. La poliție am aflat că acest indivizi sunt deja în vizorul lor, fiind acuzați de mai multe persoane, în alte dosare pentru violență și intimidare. Cu toate acestea, se pare că legile din România sunt prea încurcate pentru că poliția să îi poată reține sau acuza. Atunci, noi ce putem face? Să așteptăm să fim loviți cu mașina ca să îi putem acuza? Să trăim, realmente în teroare? Deja mă simt la capătul puterilor, stau într-o frică uriașă și tot încerc să găsesc soluții.

Așadar, sper ca acest mesaj să fie distribuit și să ajungă la Poliția Română ca să primim ajutor.

Eu nu m-am mai lovit de astfel de situații și nu știu unde să mă duc ca să primesc ajutor.

Gândiți-vă că întreaga mea familie e amenințată, eu și cu soțul meu suntem în pericol, sunt la mijloc părinții și copiii mei.

După cum v-am rugat și la începutul articolului, aștept mesajele voastre pe Instagram cu sfaturi și recomandări dacă v-ați lovit de situații similare, pentru că mi-ar fi de mare ajutor. Vă mulțumesc și aveți grijă de voi.

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Categories count color