Anamaria Vasile

Ce semnificație au cifrele de pe ambalajul vopselei de păr

Nici femeile, și mai ales nici bărbații nu pot să nu remarce o femeie pe care o văd, mai ales dacă aceasta are o tunsoare, o coafură sau chiar o culoare a părului ieșită din comun.

Desigur, acestea pot să fie niște schimbări mai cuminți și totuși să impresioneze.
Dar cel mai important lucru este acela că pentru rezultate frumoase și de lungă durată uneori nici nu este nevoie de ffoarte multe ore petrecute în saloanele de frumusețe.

Este vorba mai mult despre respectarea anumitor trucuri care pot să facă timpul de așteptare mai scurt.

Mai cu seamă atunci când o femeie decide că își dorește o nouă culoare de păr, majoritatea au mari emoții tocmai pentru că încă nu știu exact dacă acea culoare pe care și-o doresc și o văd pe cutiile de vopsea va fi și pe părul lor.

Rezultatele pot să fie și invers față de cum ne așteptăm, de aceea sunt și foarte pline de emoții acele momente în care alegem culoarea și stăm cu ea pe păr.

Când o femeie decide să își schimbe culoarea de păr aceasta de obicei ține cont de renumele pe care îl are firma care produce vopseaua, de prețul pe care aceasta îl are, și chiar și de cum anume arată ambalajul recipientului cu vopsea.

Dar secretul care te ajută să găsești culoarea potrivită este cu totul altul. Trebuie să știi cum să alegi culoarea cea mai potrivită pentru părul tău.

Ia o cutie de vopsea și caută niște cifre mici scrie pe aceasta. Ele trebuie să fie lângă numele culorii de vopsea.

Aceasta este una dintre informațiile pe care oamenii le ignoră deși nu ar trebui pentru că datorită ei vei ști cum va arăta culoarea pe părul tău.

În această ordine de idei trebuie să știi că 1 înseamnă negru, 2- castaniu foarte închis, 3- castaniu închis, 4- castaniu, 5- castaniu deschis.

Blondului închis îi revine numărul 6, 7 este pentru blond, 8 este pentru blondul deschis, 9 pentru blondul foarte deschis.

Blondul perlat are numărul 10. Și numărul 11 este pentru alte culori.

Vei mai vedea de asemenea pe cutie și o cifră care înseamnă culoarea de bază. Astfel: 0 este pentru nuanțele naturale, 1 pentru albastru violet, 2 pentru violet, 3 este auriu, 4- arămiu, 5 este mahon, 6- roșcat și 7 cafeniu.

Poți să mai definești culoarea și cu ajutorul literelor, nu doar cu cife.

C este părul cenușiu, PL este abrevierea pentru platină, A sunt culorile foarte deschise, N reprezintă culoarea naturală, E înseamnă bej, M vine de la mat, W este culoarea maro, R înseamnă desigur roșu, K reprezintă arămiul, I este culoarea intensă, F sau V vin de la violet.

Cu cât numărul de pe ambalaj este mai mare cu atât este și culoare mai rezistentă. Vopselele care rezistă puțin au pe cutie cifra 0.

Vopselele menită să dea culorii de pe păr o notă de prospețime au numărul 1. Acestea sunt mai ales acele vopseli care nu conțin amoniac.

Dacă vrei ca vopseaua ta să reziste în jur de 3 luni caută pe ambalaj cifra 2. Ai grijă însă că acestea au peroxid și uneori chiar și amoniac.

Vopselele care rezistă cel mai bine sunt cele care pe cutii au notată cifra 3. Dacă o vei folosi vei putea chiar să îți schimbi cu totul culoarea naturală.

Atunci când îți alegi culoarea de păr trebuie să fii foarte atentă și la specificul părului tău.

După ce ai reușit să îți alegi culoarea potrivită și ești mulțumită de rezultat, e nevoie să ai grijă de el și în continuare.

Părul trebuie mereu îngrijit în mod corespunzător, în special după ce începi să îl vopsești. Pentru că chiar și atunci când folosești o vopsea mai sănătoasă și mai blândă cu firul de păr, devine mai sensibil.

Încearcă să nu te speli pe cap mai des decât 2 zile pe săptămână, altfel riști să estompezi culoarea. Mai ales dacă ai fost la salon încearcă să nu intervii tu în munca pe care a făcut-o specialistul spălându-te pe cap chiar în ziua în care ai făcut schimbarea.

Neapărat alege pentru asta șamponul potrivit. Aceasta trebuie să fie special pentru părul vopsit. Cu ajutorul lor culoarea va dura mai mult timp.

Folosește de asemenea și un balsam pentru ca îngrijirea să fie conpletă.