Anamaria Vasile

Topul atracțiilor turistice în România făcut de străni

Țara noastră a ajuns să atragă din ce în ce mai mulți turiști în ultimii ani și asta nu ne surprinde. România are o multitidine de atracții turistice, oferind turiștilor de la orașe cosmopolite ca Bucureștiul și Clujul, la vacanțe în zona de munte pe Valea Prahovei, la plaja însorită unde distracția este în toi ca în stațiunile de pe litoral, sau micile orașe medievale care te duc înapoi în istorie ca Sibiul sau Sighișoara.

În ultima perioadă, România a primit 9.3 milioane de turiști internaționali pe an, turiști care sunt interesați de istoria comunistă, de moștenirea culturală care datează până în perioada daco-romană, dar și de modul în care s-au dezvoltat orașele mari.

Iată care sunt cele mai importante atrcții turistice din România:

1. Bucureștiul și Palatul Parlamentului – există mari șanse ca turiștii străini să se oprească în capitala României. Bucureștiul este pe numărul 6 în topul celor mai mari orașe din Uniunea Europeană, cu o istorie veche de 555 de ani, capitala are multe atracții de oferit.

În plus, unul dintre motivele principale pentru care străinii vizitează Bucureștiul este viața de noapte. Capitala oferă numeroase variante de cluburi, baruri, restaurante și cafenele.

Una dintre cele mai impozante clădiri pe care toată lumea ă observă este, bineînțeles, Palatul Parlamantului. Construit de Nicolae Ceaușescu în timpul perioadei comuniste, clădirea domină

peisajul orașului pe kilometri întregi. Cu mai mult de 1100 de camere, Palatul este o atracție turistică absolut minunată.

2. Delta Dunării – majoritatea Deltei Dunării, cea de-a doua deltă ca mărime din Europa, se regăsește în România. Parte originală din Marea Neagră, Delta Dunării este un loc minunat pentru cei care vor să observe natura.

Este casa unor specii unice de plante și animale din Eiropa, conținând 23 de ecosisteme diferite, inclusiv una dintre cele mai mari zone de apă. Turiștii sunt impresionați de apusurile spectaculoase și recomandă o plimbarea cu barca pe apă.

3. Mânăstirile de lemn din Maramureș – atunci când conducătorii străini din Maramureș au refuzat să permită oamenilor să construiască biserici din piatră mai rezistențe, localnicii au folosit lemnul. Aceștia au construit în jur de 300 de biserici de lemn într-o perioadă de peste 200 de ani. În jur de o sută dintre acestea au rămas în picioare în ziua de azi.

Aceste structuri gotice sunt în cea mai mare parte ortodocse, dar există și câteva biserici greco-catolice. Acestea sunt înalte, cu turnuri subțiri, reflectând un nivel avansat de dulgherie. Sunt simple și elegante în același timp. Muralele pictate de mână decorează multe dintre aceste biserici.

4. Babele și Sfinxul – Babele și Sfinxul sunt formațiuni de piatră regăsite în Munții Bucegi, la o altitudine de 2216 m. Se spune că ambele sunt înconjurate de un câmp energetic pe care mulți turiști susțin că l-au simțit.

Sfinxul este cunoscut ca un simbol religios încă din vremurile pelasgiilor (scrierile celor mai vechi autori din Grecia Antică, strămoșii mitici ai grecilor), primind forma antropomorfică prin eroziunea de mii de ani.

5. Castelul Peleș – exemplu minunat al arhitecturii neo-renascentiste este una dintre cele mai importante atracții din țară. Decorat cu piatră, lemn sculptat și ferestre de sticlă, castelul este atât fermecător cât și intimidant atunci când este observat din panorama Munților Carpați.

Castelul a fost construit de Regele Carol I la sfârșitul secolului XIX ca o casă de vacanță. În zilele de azi, structura fabuloasă servește ca un muzeu, oferind colecții de artă, armură și arme. Cele 160 de camere și grădinile sunt cele care atrag atenția, asemenea locației superbe.

6. Mânăstirile din Bucovina – aceste regiuni din Nord-Estul țării se mândresc cu multe mânăstiri. Construite în timpul secolelor XV și XVI, aceste biserici medievale sunt unici în Europa și sunt faimoase pentru muralele din exterior.

Constuite prin combinarea stilurilor arhitecturale gotice și bizantine, înfrumusețate cu propriile elemente unice, aceste mânăstiri sunt piese de moștenire culturală foarte importante. Ctitorite de Ștefan cel Mare și de succesorul său, Petru Rareș, fiecare dintre cele 40 de mânăstiri și biserici au fost construite după variate bătălii câștigate, în special cu tătarii din Est.

În afara arhitecturii spectaculoase, aceste mânăstiri ies în evidență și pentru culoarea unică folosită pentru pictarea muralelor. Rețeta originală a fost pierdută, din păcate, și, chiar cu dezvoltarea tehnologiei, sunt absolut imposibil de reprodus.