Anamaria Vasile

Un renumit medic chirurg ne dezvăluie rețeta longevității

Lumea medicinei este una foarte complexă, fie că ești parte din ea sau că nu ai nicio legătură, nici măcar în calitate de pacient.

Există nume de specialiști din diverse ramuri medicale mai înguste care vor rămâne pentru totdeauna în istorie datorită descoperirilor pe care le-au făcut aceștia.

Foarte mulți medici sau cercetători medicali au reușit să descopere lucruri și informații sau fenomene care au schimbat pentru totdeauna cursul istoriei medicale.

Tratamente inovatoare, cauzele pentru care apar anumite boli sau evitarea anumitor situații critice pentru sănătatea noastră și nu numai.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile cele mai potrivite pentru exemplificarea contribuției oamenilor asupra domeniului medical.

Oamenii care vor să se bucure de aceste descoperiri sunt cu atât mai liniștiți cu cât ele au fost îndelung testate și experimentate de specialiști chiar pe propria piele.

În așa fel oamenii au încredere că rezultatele descoperirilor nu au cum să dea greș. Și în plus pot fi cu certitudine folosite.

Acesta este și cazul secretului unei vieți mai lungi. El a fost descoperit de unul dintre cei mai iluștri medici chirurgi din lume, și anume de Fiodor Uglov din Federația Rusă.

Profesorul a ajuns la venerabila vârstă de 103 ani cu ajutorul unei diete pe care a respectat-o în fiecare zi cu sfințenie și de la care nu s-a abătut sub nicio formă.

Chirurgul Uglov a intrat chiar și în cartea recordurilor pentru faptul că a fost cel mai activ medic în viață din Europa, care își desfășura activitatea.

Conform spuselor medicului chirurg este foarte important să facem în fiecare zi cât de multă mișcare se poate.

În acest fel vor evita un mod de viață mai sedentar și pe lângă aceasta nu riscăm atât de mult să avem de-a lungul vieții o luptă cu kilogramele în exces.

Sfaturile lui sunt foarte simple: trebuie să ne mișcăm cât mai mult pe jos, să avem activitate fizică intensă, dar și intelectuală cu fiecare ocazie și indiferent de vârstă.

De asemenea la fel de importantă ca mișcarea este și renunțarea la viciile obișnuite cum ar fi fumatul sau consumul de alcool în scop recreațional.

Nu trebuie să uităm nici despre efectele pozitive pe care le are un somn liniștit și odihnitor asupra creierului în special, dar și asupra organismului în întregime.

Chiar dacă nu putem să ținem toată viața o singură sau chiar și mai multe diete stricte, totuși alimentația noastră trebuie să rămână întotdeauna pe parcursul vieții, indiferent de evenimentele fericite sau nu, una foarte echilibrată.

În fiecare zi trebuie să consumăm produse din toate categoriile de alimente ca să putem lua doar cele mai bune substanțe nutritive, și foarte important: să nu ne punem în pericol sănătatea din acest motiv.

La fel de important este să ne alimentăm corspunzător la anumite ore pentru ca ceea ce mâncăm să își facă efectul în mod sigur.

Dieta renumitului profesor te va scăpa cu siguranță de câteva kilograme în plus pentru că acestea se dau cel mai greu jos atunci când sunt puține.

În plus îți vei detoxifia organismul în întregime de toate toxinele și de metalele grele care îi blochează buna funționare.

Așadar începe ziua în forță cu o cană cu ceai negru sau cu o cafea naturală dacă ești băutor de cafea.

Este foarte important să nu adaugi în aceasta zahăr. După aceea mănâncă un ou fiert cât mai mult în așa fel încât să aibă gălbenușul tare.

Va fi nevoie ca seara dinainte de ziua în care vei începe dieta profesorului Uglov să îți pui la înmuiat 8 pune pe care le vei mânca la scurt timp după oul fiert.
Prânzul tău va fi alcătuit din 200 de grame de carne de pui, fiartă. Dacă vrei poți folosi și carne de porc, doar că aceasta va trebui să fie fără niciun pic de grăsime.

Este la fel de bun și peștele, la fel, cât mai slab, de asemenea fiert, nu copt sau prăjit. Lângă carne adaugă 100 de grame de varză proaspătă sau morcov.

Cina va fi una foarte modestă: doar un pahar de chefir sau de lapte acru. Dacă între mese ți se face foame poți mânca un măr, o portocală sau 30 de grame de cașcaval tare.

În acest fel trebuie să te alimentezi 10 zile dacă vrei să vezi rezultate bune.