Pur și simplu nu putem rezista unei iluzii optice bune. Este, în același timp, temeinică, dar și extrem de deruntantă și ne face să ne simțim că lumea din jurul nostru este o minciună dramatică. De asemenea, este distractiv să vedem cât de multe farse ne poate face creierul nostru.
Atunci când ne gândim la iluziile optice, ne gândim la un subset de iluzii numite iluzii cognitive. Acestea sunt iluziile care –spre deosebire de un miraj, de exemplu – interacționează cu presupunerile nostre subconștiente despre lume și cu procesele noastre perceptuale.
Asta duce către interferențele din inconștient unde creierul nostru are tendința de a prezice ceea ce vedem pentru a umple golurile. Putem să folosim acest proces pentru a ne păcăli pe noi înșine prin a vedea imagini pe care creierul nostru le interpretează greșit prin modul în care procesează datele vizuale.
Lumea este plină de iluzii optice și lucrurile nu sunt mereu așa cum par să fie. Deși mintea noastră încearcă constant să facă lucrurile din jur să aibă sens, uneori poate să scape puțin de sub control și să ne facă să vedem lucruri care nu sunt acolo… la propriu.
Între timp, unele dintre aceste iluzii optice sunt faimoase, altele sunt puțin mai obscure, dar toate ne oferă un mod de a vedea cât de complexă este mintea noastră. Nu este vorba despre magie, totul este în capul tău.
Mai mult, atunci când combinăm o iluzie optică și un test de personalitate, toată experiența devine și mai distractivă! Testele de personaliate sunt absolut încântătoare – ideea că te poți pune într-o anumită categorie este extrem de satisfăcătoare. Poți fi introvertit sau extrovertit, poți fi sensibil, dar cu multă voință!
Idee de bază este că testele de personalitate reprezintă un concept interesant, si, în timp ce înțelegem că aceste teste nu sunt complet precise, multe dintre ele ne oferă informații cu privire la lucrurile din interior pe care poate le ținem ascunse, despre cine suntem, cum ne purtăm, care ne este potențialul și unde ne duc ambițiile.
Cu cât afli mai multe și cu cât înțelegi mai multe despre tine, cu atât îți vei înțelege scopul în viață și vei putea să acționezi în consecință pentru a ajunge la el cât mai repede cu putință.
Așadar, tu ce au văzut prima dată în imagine? Ai văzut o contorsionistă pictată sau un papagal? Iată care sunt răspunsurile?
Dacă ai vazut o femeie pictată – în acest caz, ești o persoană sensibilă, gentilă care poate să relaționeze foarte bine cu emoțiile celor din jur și foarte rapid. Ești ceea ce numește o persoană empatică. Cel mai probabil că îți folosești mai mult partea dreaptă a creierului decât partea stângă. Aceea este emisfera mai creativă, ceea ce indică faptul că ești o persoană care are multe abilități
artistice.
În acest caz, emoțiile tale reies cel mai bine la suprafață prin artă și ești genul de persoană care chiar simte nevoia să se exteriorizeze, altfel s-ar putea să se extenueze din cauza acumulării de sentimente atât proprii, cât și de la cei din jur. Faptul că ești o persoană sensibilă nu presupune că nu ești și o persoană puternică.
Dacă ai văzut papagalul prima dată – în acest caz, cel mai probabil că tinzi să fii mai analitic și mai practic, poate chiar și mai calculat față de persoanele care au văzut pentru prima dată femeia pictată.
Îți folosești, probabil, mai mult partea stângă a creierului decât cea dreaptă, dar modul tău de gândire analitic poate fi folosit în multe scopuri mărețe. Nu încerca să își reprimi partea care vrea să creadă că există bine în lume, mai ales în oameni. Poți crea, chiar și prin cifre și calcule, o lume mai bună pentru cei din jurul tău.
Fiecare persoană se exteriorizează în moduri diferite, așa că nu trebuie să te simți ca un robot dacă nu plângi la filme triste sau dacă nu te simți melancolic atunci când plouă.
Cel mai important este să ai grijă să nu îți reprimi aceste emoții pentru că, atunci când se adună prea multe, pot ieși la suprafață printr-o explozie care să te afecteze atât pe tine, cât și pe cei din jurul tău.