Anamaria Vasile

Cele mai bune sfaturi pentru a-ti organiza biroul de acasa

Daca in ultima perioada ai pierdut minute in sir cautand un document de care aveai nevoie, este lesne de inteles ca ai nevoie de solutii pentru o organizare eficienta a biroului de acasa. In continuare, iti vom prezenta cele mai eficiente accesorii care te vor ajuta sa iti pastrezi in ordine toate actele importante, astfel incat sa le ai la indemana ori de cate ori ai nevoie de ele.

Cele mai bune solutii pentru o organizare eficienta

Un biblioraft reprezinta adesea cea mai utila metoda prin care iti poti depozita toate documentele la un loc si care iti ofera garantia ca hartiile nu vor mai fi imprastiate pe birou, prin sertare sau in casa. Pentru a scapa de frustrarea generata de orele petrecute in cautarea informatiilor necesare, poti achizitiona un bilbioraft de plastic sau un biblioraft de carton, la un pret accesibil, dar de calitate superioara. Acesta, pe langa rolul de depozitare, iti ofera posibilitatea de etichetare a actelor si il poti gasi intr-o gama variata de dimensiuni: biblioraft A3, A4 si A5. Datorita dimensiunilor acestuia, poate fi mascat cu usurinta intr-un dulap accesibil care sa faciliteze ordinea si accesul rapid.

O alta varianta eficienta de organizare a biroului de acasa este reprezentata de caietele mecanice, care, de asemenea, permit etichetarea documentelor pentru a gasi mult mai usor informatia necesara.

Indiferent de varianta pe care o preferi, asigura-te ca biroul tau de acasa este echipat cu folii de protectie. Acestea au rolul de a proteja actele impotriva deteriorarii sau a petelor. Ulterior, documentele pot fi plasate intr-un dosar cu sina, fie din carton, fie de plastic, care se va atasa in bibliorafturi in culori diferite pentru organizarea actelor pe categorii.

Biblioraft plastic – trucul eficient pentru organizarea biroului de acasa

Probabil te gandesti ca nu ai nevoie de un biblioraft atat timp cat biroul tau este echipat cu sertare in care iti poti depozita actele. Ei bine, in momentul in care vei acumula un volum mare de documente, iti va fi destul de greu sa retii locul in care le-ai depozitat. Asadar, indiferent de optiunea pe care o consideri a fi cea mai eficienta, la final vei realiza ca un biblioraft poate fi un singurul truc in organizarea biroului de acasa.

Inainte sa iti achizitionezi un biblioraft, fa-ti ordine in propriul birou, aduna toate documentele din casa si elimina-le pe cele care nu-ti mai sunt necesare. In functi de acest aspect, vei sti cu exactitate ce biblioraft se va potrivi nevoilor tale. Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa-ti creezi o lista cu cateva categorii pe care vei imparti actele. Astfel, in momentul in care le vei atasa in biblioraft, le vei putea gasi fara prea multe batai de cap.

Tot ce-ti ramane de facut este sa gasesti un loc potrivit in care sa-ti pui biblioraftul astfel incat sa il ai intotdeauna la vedere, dar nici sa te incurce in desfasurarea activitatii zilnice. Magazinul online Solutii Arhiva vine in intampinarea ta cu o gama variata de bibliorafturi ieftine A4 si A5, pentru ca tu sa fii cat mai productiv.