Anamaria Vasile

Ține pasul cu Social Media! Tendințe Instagram și Facebook în această vară și cum să culegi roadele muncii tale

Tendințe Instagram și Facebook

Sunt prezentă în mediul online de mai bine de 5 ani, iar experiența m-a învățat că dacă vrei să reziști în Social Media, trebuie să ții pasul cu tendințele care se schimbă în permanență.

Dacă ești interesat cum să ai postări pe rețelele de socializare care să ajungă la publicul tău și să ai rezultate bune, te invit să citești acest articol.

Eu sunt foarte activă pe conturile mele de Instagram și de Facebook, iar pe fiecare dintre ele public un conținut adecvat publicului din fiecare segment. Pentru a descoperi care este publicul care te urmărește și ce preferințe are, îți recomand să verifici periodic statisticile oferite de Instagram și Facebook. Astfel vei afla informații esențiale despre vârsta, genul sau orașul/țara din care provin urmăritorii tăi.

Folosind aceste unelte vei ști exact cum să adaptezi mesajul tău astfel încât să atingă o audiență cât mai mare.

Diferențele dintre Instagram și Facebook în vara 2020

Deși Instagram a fost cumpărat de Facebook, cele două platforme sunt cât se poate de diferite. De la vârsta urmăritorilor, până la preferințe și la modul de publicare a mesajului tău, sunt diferențe uriașe.

Pe Instagram, cea mai importantă este imaginea, vizualul, pe când pe Facebook este foarte important mesajul! De aceea, eu, pe contul meu de Facebook, nu pun accent pe fotografii, ci pun accent pe informare! Postez articole care mi se par interesante și care văd că sunt citite de către publicul meu de peste 800.000 de urmăritori. Pe Facebook îmi public articolele de pe blog și filmulețele. Pe Instagram, însă postez multe fotografii cu mine și familia mea, deși încerc să nu îmi expun viața intimă, am povestit în acest articol mai multe detalii despre această decizie. Oricum, Instagram este mult mai personal, mai viu și mai dinamic!

Din punctul meu de vedere, dacă dorești să îți promovezi imaginea sau să promovezi un brand, ai nevoie de strategii diferite pentru fiecare rețea de socializare. Facebook este pentru informare, Instagram pentru relaxare!

În această vară, totul va fi mult mai personal! Deja se observă pe Social Media o tendință ca oamenii să aleagă să urmărească materiale care îi interesează în mod direct. Așadar, oferă audienței tale materiale care crezi că ar fi utile și informative. Poți să îți întrebi urmăritorii ce teme să abordezi pe viitor, poți să îi întrebi despre experiențele lor. Este foarte important să stabilești un dialog și o conexiune.

Ține minte! Este important mesajul, dar și modul în care îl transmiți. De asemenea, este important să ai răbdare, pentru că doar în timp vei vedea roadele efoturilor tale! Succes!