Anamaria Vasile

8 secrete pentru o relație de succes

Eu și cu soțul meu suntem împreună de 13 ani, practic de când eram niște copii, eu de 17 ani, el de 19 ani. Ne-am cunoscut pe messenger 🙂 unde nu vorbeam, ci doar ne trimiteam emoji-uri! Însă „conversațiile” noastre erau atât de simpatice, încât am acceptat să ne vedem și în viața reală.

Primii 2-3 ani ai relației au fost presărați cu plimbări în parc si ieșiri la sucuri, teme, teze și bacalaureat. Depindeam de părinți, nu aveam banii noștri, pentru a face orice doream, așa că timpul nostru liber era concentrat pe noi doi și să ne simțim bine împreună.

După ce am intrat la facultate și eram deja de ceva vreme împreună, am decis să ne mutăm împreună, în chirie. A fost un moment plin de emoții pentru amandoi, aflând ulterior că și el, cel ce avea să îmi devină soț, se îngrijora la fel ca mine… Ne vom descurca? Vom câștiga câți bani avem nevoie? Vom rămâne împreună?

Întrebări corecte la începutul oricărei relații, zic eu. Răspunsurile… răspunsurile le aflați întotdeauna în doi.

Am vrut atunci să pornim împreună un bussines, așa că am încercat fel de fel de variante. Am vândut veverițe, papagali vorbitori, am organizat chiar și o nuntă (la care am ieșit pe minus :)))). Am avut și eșecuri, dar ne-am avut unul pe celălalt în acele momente.

Apoi am avut nunta, despre care v-am povestit în acest articol.

După nuntă, am reușit să punem bazele afacerii pentru care lucrăm și astăzi. Avem doi copii minunați, iar, după 13 ani de când suntem împreună, putem spune că știm câte ceva despre secretele unei relații de succes, în care partenerii sunt fericiți.

Iubirea

Evident, cea mai importantă este DRAGOSTEA. Este esențial să îți dai seama dacă între tine și partenerul tău este iubire adevarată sau o simplă îndrăgosteală. Gândește-te: sunteți dispuși să petreceți o viață împreună, cu bune și cu rele?

 

Încrederea

Eu și cu soțul meu am avut mereu încredere în deciziile celuilalt. Chiar și când nu am fost de acord cu ele! Da, ați citit bine. Nu trebuie să fim întotdeauna de acord, ci trebuie să ne înțelegem partenerul și să îl acceptăm. Eu cred că încrederea este esențială în relații.

Respectul

Apoi, mai e respectul, fără de care nu poți avea încredere. Consider că noi ne-am respectat unul pe celălalt încă de la bun început. Ne-am respectat ideile, personalitatea, dorințele, ne-am respectat vorbindu-ne frumos și acordându-ne unul celuilalt înțelegere.

Romantism

Nu uitați că, înainte de a fi părinți, ați fost iubiți. Chiar dacă în viața noastră au apărut cei doi copii, noi nu am uitat să fim soț și soție, să avem micile noastre surprize unul față de celălalt, să petrecem timp împreună. De asemenea, avem grijă ca, măcar o dată pe an, să ne bucurăm de o vacanță în doi. V-am povestit mai multe aici despre escapadele noastre.

Timpul petrecut împreună

Valorificați timpul petrecut împreună și nu uitați să vă bucurați de fiecare clipă. Noi petrecem mult timp unul cu celălalt, din prisma faptului că lucrăm împreună la bussines-ul nostru. Totuși, nu uităm, că acasă, suntem o familie și trebuie să prețuim clipele de distracție, de relaxare și de iubire.

Libertatea

Totuși, ne acordăm timp și spațiu pentru a face ceva separat. Fiecare dintre noi are mici plăceri pe care încercăm să le respectăm. Eu am nevoie de o zi de relaxare la manichiură, coafor sau machiaj. Sau fac pur și simplu o baie fierbinte sau citesc o carte, ori beau o cafea cu o prietenă. El are săptămânal întâlnirea cu prietenii lui. Îl ajută enorm să se rupă din rutina zilelor de muncă și să fie un soț iubitor pentru mine și un tată atent pentru pitici. Aveți grijă să oferiți și libertate, acolo unde este nevoie.

Comunicarea

Chiar dacă par un sfat rupt din cărți, am aflat din experiență că fără comunicare nu mai există nici încredere, înțelegere, acceptare sau respect. Pentru ca voi doi să aveți încredere unul în celălalt, trebuie să fiți deschiși, să vă spuneți ideile, dorințele și aspirațiile, dar și nemulțumirile, supărările și frustrările. Când comunicați și vă deschideți sufletul, veți reuși să vă cunoașteți mai bine.

Sinceritatea

Bineînțeles, comunicarea dintre voi trebuie să fie sinceră. Nu vă ascundeți sentimentele, nu vă temeți că părerea voastră ar putea deranja. Aveți grijă să spuneți partenerului de viață tot ce aveți în suflet, pentru a vă cunoaște mai bine reciproc și pentru ca drumul vostru să fie unul cât mai frumos împreună!

 

Sunt o mulțime de articole pe internet care vă spun care sunt pașii pentru a avea o relație împlinită. Însă, fiecare relație este diferită și depinde foarte mult despre istoricul celor doi, așteptările partenerilor și conjuctura în care s-au cunoscut. Așadar, chiar și sfaturile mele se pot potrivi doar pentru unii dintre voi și nu se aplică pentru totdeauna. Ce pot să vă zic 100% este că, urmându-vă instinctul și comunicând mult, puteți avea o relație de succes.