Anamaria Vasile

Cum a fost aniversarea lui Edi, în pline restricții și ce jocuri am inventat în pandemie

Dacă am învăţat ceva în pandemia asta este că timpul petrecut acasă este cel mai distractiv. Pe noi ne-au prins restricțiile cu mai multe evenimente în plan: Sărbătorile Pascale, un botez, ziua lui Edi și ziua de nume a copiilor. De asemenea, între timp, am aflat că pe 15 mai se sărbătorește ziua internațională a familiei.

Să știți că, de 13 ani de când eu și cu soțul meu suntem împreună, nu petrecusem sărbătorile acasă. Ne plăcea să mergem la părinți sau să plecăm la munte ori în altă țară. Anul acesta, la fel ca voi toți, de voie, de nevoie, am rămas acasă. Și iată ce lecție importantă am primit! Chiar nu există un loc mai bun ca ACASĂ. Ne-am simțit extraordinar în 4 și ne-am putut bucura unii de alții.

La fel, botezul finuței noastre Maria Elena, a avut loc în biserică, unde am fost doar noi (nașii) și părinții micuței. A fost una dintre cele mai frumoase și spirituale slujbe de botez la care am asistat. Apoi, am sărbătorit, în privat, acasă la ei, unde i-am făcut prima băiță a fetiței. A fost superb și fără o mare petrecere!

Vezi această postare pe Instagram

Astăzi am fost nași de botez pentru a patra oară. Însă, pentru prima oară, am fost nevoiți să fim în biserică doar noi, micuța bebelușă și părinții ei. Alți membri ai familiei sau prieteni nu ne-au putut fi alături din cauza situației speciale generate de pandemie. Totuși, a fost una dintre cele mai frumoase slujbe de botez la care am asistat. L-am simțit pe Dumnezeu aproape de noi și de Maria Elena. Noi, între noi, doar o mână de oameni, am fost mai aproape unii de alții mai mult ca niciodată, bucurându-ne că suntem sănătoși și putem trăi, împreună, momente speciale și foarte spirituale 🙏 Multumesc tuturor pentru mesajele frumoase și gândurile bune pe care ni le-ați trimis astăzi!

O postare distribuită de Anamaria Vasile (@anamariavasileoficial) pe

Ziua de 15 mai a venit cu o surpriză: am aflat că e ziua internațională a familiei și am vrut să marcăm momentul, tot în formula de 4, cu un tort!

Ziua lui Edi a fost o nouă provocare pentru noi. Ne plăcea să organizăm ceva pentru el și prietenii lui la un loc de joacă, alegând o tematică. De data aceasta am adus locul de joacă la noi în curte. Au avut un mini teren de fotbal, tobogan gonflabil, un candy bar făcut de mine, acasă, aparat de făcut popcorn (super mult ne-a plăcut, l-am luat de pe onlinemall.ro)! A fost o aniversare perfectă, iar Edi a fost super fericit!

Vezi această postare pe Instagram

Uitați cum am pregătit un Candy Bar acasă pentru ziua lui Edi. El, Ariana și prietenii lor au fost pictați pe față și a ieșit o petrecere pe cinste! Swipe 👉👉 să vezi tortul

O postare distribuită de Anamaria Vasile (@anamariavasileoficial) pe

Iată deci că ne-am descurcat cu momentele importante. Dar ce facem cu celelalte zile, în care copiii se plictisesc și trebuie să menținuți în permanență în priză?

Pot să vă zic ce am făcut noi în această perioadă de izolare:

1. Joacă în aer liber. Din fericire, suntem foarte norocoși și binecuvântați cu o curte. Astfel, în zilele frumoase, am ieșit afară cu cei mici, iar ei au mers pe biciclete și au alergat în curte. De asemenea, am grădinărit împreună și a fost foarte plăcut. Dacă nu aveam curtea, probabil am fi mers în apropierea blocului “în expediție”, încercând să găsim lucruri frumoase oferite de natură!

2. Jocurile din casă. Când nu prea era vreme de stat afară, trebuia să fiu creativă. În afară de citit povești, activități pentru grădiniță și desenat, am făcut și alte activități. Ne-am costumat și am improvizat povești. Am făcut “zăpadă din hârtii” și “ne-am bulgărit”. De asemenea, am desenat cu ochii închiși și ne-am distrat de ce opere am reușit să facem 🙂 Am și reprodus videouri amuzante de pe Tik Tok (mă găsiți aici pe Tik Tok) sau am jucat Twister, distrându-ne maxim (l-am primit de la onlinemall.ro, de aici)

Vezi această postare pe Instagram

Vom învinge! #statiacasa

O postare distribuită de Anamaria Vasile (@anamariavasileoficial) pe

3. Ne-am reunit ca familie. Sunt sigură că, pentru copiii mei, această perioada va fi una dintre cele mai frumoase perioade din viața lor. Din fericire, pentru ei, ce se întâmplă în lume nu este atât de grav cum este pentru adulți. Astfel că, dincolo de situația îngrozitoare în care se află lumea noastră, eu mă bucur că noi suntem sănătoși și că am putut să petrecem timp, atât de prețios, în familie.

Vezi această postare pe Instagram

Este ziua lui Edi!!! ❤❤❤❤

O postare distribuită de Anamaria Vasile (@anamariavasileoficial) pe

Voi ce soluții ați găsit ca să nu vă plictisiți în izolare?