Anamaria Vasile

Cum cureti cele mai murdare lucruri din casa ta

Cu toate că toată lumea e convinsă că vasul de toaletă este cel mai murdar lucru din casa lor, există câteva produse care au mult mai mulți microbi.

Vestea bună este că există soluții ușoare prin care poți să le cureți și să elimini microbii.

De exemplu, aparatele de făcut cafea, închise la culoare și umede sunt locul ideal pentru bacterii. Deseori, acestea conțin mucegai, microbi și fermenți.

Soluția naturală de curățare este să umplii aparatul cu 4 căni de oțet și să-l lași să acționeze timp de jumătate de oră. Spală-l, apoi, de 2-3 ori cu apă pentru a scăpa de miros.

Covoarele

Acest lucru nu este o surpriză, cu siguranță toată lumea știe că mochetele sunt pline de microbi. De exemplu, covoarele pot fi de 4000 de ori mai murdare decât un vas de toaletă și găzduiesc bacterii diverse. Petele proaspete de pe covor pot fi îndepărtate cu apă tonică, ce poate curăța de asemenea și mizeria de pe el.

Bicarbonatul de sodiu este o soluție perfectă pentru a îndepărta mirosurile.

Pentru a testa aceste soluții de curățare preparate în casă, începe cu o suprafață mică.

Prin urmare, ca să-ți poți curăța covorul, presară puțin bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze timp de o oră. După aceea, aspiră covorul ca deobicei. Ar fi și mai bine dacă lași bicarbonatul peste noapte și să-l aspiri în dimineața următoare.

Masa din bucătărie

Masa din bucătărie este un alt loc ideal pentru bacterii și mucegai. De aceea este important să le curățăm cu un amestec de înălbitor și apă care va înlătura cu siguranță bacteriile.

Butoanele de aragaz

Îți recomandăm să cureți butoanele de aragaz în mod frecvent cu apă fierbinte și apă pentru că pot fi acoperite de bacterii și mucegai.

Chiuveta de la bucătărie

Pentru a scăpa de mucegai si bacterii periculoase, spală chiuveta de la bucătărie în mod regulat. Folosește înălbitor combinat cu apă, soluție ce va elimina bacteriile. Toarnă puțină soluție și pe scurgere și nu uita să cureți sita de la chiuvetă.

Suportul de periuțe

Suporturile de periuțe sunt un loc perfect pentru apariția bacteriilor pentru că sunt mereu umede. Curăță-le de 2 ori pe săptămână cu apă caldă și puțin săpun pentru a îndepărta microbii.

Bureții de spălat vasele și lavetele

Ei bine, se pare că lucrurile pe care le folosim pentru a face curat sunt cele mai murdare. Nu-i ironic? Bureții de spălat vasele și lavetele sunt pline de fermenți, mucegai și bacterii periculoase, iar pentru a le curăța trebuie le poți pune în cuptorul cu microunde în fiecare zi, timp de 2 minute și asigură-te că le schimbi o dată la câteva săptămâni.

Robinetele

Robinetele sunt adesea acoperite de microbi, de aceea ar trebui să le cureți cu spray-uri sau batiste dezinfectante.

Tocătoarele

Ar trebui să-ti speli tocătoarele cu apă fierbinte și săpun sau să le pui în mașina de spălat vase de fiecare dată după ce le folosești. Cercetările spun că tocătoarele sunt pline de bacterii precum coliform, fermenți sau mucegai.

Vasul de mâncare al animanului tău de companie

Pentru a menține vasul de mâncare al animalului tau de companie curat, trebuie să-l cureți zilnic. Poți folosi înălbitor diluat, iar la sfârșit clătește bine cu apă. Folosește o ceșcuță de înălbitor pentru fiecare galon de apă.

Jucăriile animalului tău de companie

În plus, jucăriile animalelor sunt foarte murdare și conțin bacterii precum stafilococul, coliformul, dar și mucegai și fermenți. Asigură-te că le speli la mașina de spălat măcar o dată la 2 săptămâni.