Anamaria Vasile

Cum îmi îngrijesc tenul

Îmi place să mă machiez și să fiu îngrijită. De aceea, caut să am un ten cât mai sănătos. Machiajul zilnic se așează mult mai frumos pe fața fără imperfecțiuni și probleme.

Însă nu pot să declar că am descoperit o rutină de îngrijire a tenului care face minuni, ci, mai degrabă, 5 aspecte esențiale de la care nu mă dezic! Ce fac, mai exact, ca să îmi păstrez tenul cât mai sănătos!

HIDRATARE

Din experiență, pot să spun că hidratarea din interior face diferența 100% dintre un ten sănătos și unul tern, cu imperfecțiuni. Când aveam perioade în care consumam prea puține lichide, acest lucru se vedea pe tenul meu. Trebuie să precizez că am tenul mixt și am aflat de la dermatolog că producția de sebum crește atunci când pielea nu e hidratată. Am fost surprinsă căci, de obicei, ne imaginăm că deshidratarea duce la ten uscat. Ei bine, țineți cont că, atât în cazul tenului, cât și al scalpului, tendințele de îngrășare apar din cauza deshidratării. Așa că eu încerc să beau zilnic cât mai multe lichide, apă și ceaiuri neîndulcite!

ODIHNĂ

Bine, recunosc, aici nu bifez chiar scor maxim, dar ce mamă mai apucă 8 ore de somn în fiecare noapte? Însă încerc să îmi odihnesc corpul cât de mult pot și, mai mult de atât, sunt atentă la calitatea somnului. Nu consum cafea sau ciocolată, adică energizante, înainte de somn și încerc să îmi relaxez mintea înainte de a adormi. Odihna se vede pe chip!

CURĂȚARE

Fiindcă mă machiez zilnic, trebuie să aloc timp, seară de seară, demachierii și curățării tenului. Chiar dacă trece o zi fără să mă machiez, seara tot îmi curăț chipul de praf și de alte substanțe nocive. Întâi demachiez cu soluție specială apoi, și acum vă zic un mic secret, mă spăl pur și simplu cu săpun. După ce am investit în tot felul de geluri de curățare, dar, pentru mine, cel mai bine a funcționat banalul săpun!

NU ÎNCARC TENUL

După ce curăț bine tenul, seara nu aplic cremă, iar dimineața folosesc o bază de machiaj. Deși am încercat tot felul de creme și tratamente, având și un diagnostic de dermatită de contact, nu am găsit un produs care să nu îmi provoace iritații. Așa că, cel puțin pentru moment, tenul meu este fericit. Oricum, nu sfătuiesc pe nimeni să încarce tenul, nici cu machiaj, nici cu o mulțime de serumuri și substanțe care ar putea să facă mai rău decât bine.

VITAMINA C

Deși nu folosesc foarte multe produse de îngrjire, aplic destul de frecvent vitamina C. Am observat că aceasta, cumpărată de la farmacie, sub formă de fiole, chiar îmi ajută tenul. Vitamina C reduce aspectul petelor pigmentare și uniformizează nuanţa tenului. Am observat că am chipul mai luminos când o folosesc.