Anamaria Vasile

Cum ne menținem sistemul imunitar puternic

Într-o casă cu doi pitici trebuie să fim mereu atenți să nu transmitem vreun virus. Mai ales că merg amandoi la grădiniță, i-am învățat cât de important este să își mențină imunitatea puternică. Deci le explicăm, pe înțelesul lor, cum să facă aceste lucruri.

Igiena e foarte importantă

Acasă, ne spălăm pe mâini cât se poate de des. I-am învățat, prin puterea exemplului, să facă asta și la grădiniță. Spălatul regulat pe mâini îi protejează de infecții și bacterii, mai ales că ei pun mâna pe tot felul de jucării.

Un regim de viață sănătos

Noi suntem atenți, ca părinți, să nu avem excese de niciun fel. Vrem ca cei mici să vadă în noi un exemplu demn de urmat. Nu mâncăm mult și nesănătos, nu consumăm alcool, nu fumăm. Nu pierdem nopțile și suntem atenți la stilul nostru de viață în general.

Fructe și legume

De exemplu, Edi mănâncă foarte multă lămâie. Am grijă să consume în fiecare zi fructe și legume în stare crudă, pentru le întări sistemul imunitar.

Vitamina C

Pe lângă vitaminele pe care le iau din alimentație, suplimentez, mai ales toamna și iarna, cu vitamina C. Eu o iau de la Secom și sunt foarte mulțumită de rezultate.

Termostatul setat la 22 de grade

Întotdeauna setăm termostatul pe 22 de grade și suntem foarte atenți la temperatura din casă. Nu este sănătos să fie nici prea cald și nici prea frig. De asemenea, este important să aerisim în fiecare zi, avem grijă să intre aer curat.

Scoatem piticii la joacă afară

Apropo de aerul curat, suntem foarte atenți să petrecem măcar 30 de minute pe zi, afară în aer liber. Piticii sunt fericiți, iar eu sunt liniștită că sistemul lor imunitar devine mai puternic!