Anamaria Vasile

Cum sunt strigați „la catalog” Prințul George și surioara lui, Prințesa Charlotte?

Prințul George și Prințesa Charlotte, copiii cei mari ai Ducilor de Cambridge, urmează cursurile unor școli de stat, motiv pentru care s-a încercat ca aceștia să pară cât mai… puțini regali. În incinta școlii, ei nu sunt apelați după titlul de ”prinț” și ”prințesă”, fiind tratați ca oricare alți copii.

Totuși, ei sunt nevoiți să poarte un nume de familie, asemenea celorlalți copii înscriși. Dar care e acela? Ei bine, ”de Cambridge” este titulatura care servește drept nume de familie. Acesta vine de la titlul regal purtat de tatăl lor, Ducele de Cambridge, așa că era firesc ca micuții să-l moștenească.

La rândul lor, Prințul Harry și Prințul William au fost trecuți ”la catalog” Harry de Wales, respectiv William de Wales, după titulatura tatălui lor, Charles, Prinț de Wales. Și, așa cum ne-arătat până acum, monarhia britanică respectă întocmai istoria.

La un moment dat, s-a zvonit că micuții George, Charlotte și Louis ar împrumuta numele de ”Middleton”, adică numele de fată al mamei lor. Nimic mai fals! Catherine și-a pierdut acest nume în urma căsătoriei din 2011 cu Prințul William. Ea a devenit atunci Catherine, Ducesă de Cambridge.

Loading...