Anamaria Vasile

Femeile puternice nu cer și nu cerșesc. Ele pleacă la momentul potrivit…

Îți place un bărbat. Se pare, că şi el te place. Vă plimbați împreună, aveți acei fluturi în stomac și deja visezi la nuntă.

La bărbat însă, în acest moment, se declanșează radarul anti-iubire – și dispare brusc. Rămâi singură, sperând în secret că este gay, doar să alungi gândul că nu te place.

Bine, poate e puțin exagerat, dar uneori există astfel de momente în relații când te-ai relaxat și crezi că totul este bine, iar el brusc nu te mai sună.

Apoi, îţi dorești să-i scrii un mesaj de dragoste, să-l faci să înțeleagă cât de bine v-aţi simțit împreună. Te rog, nu fă asta. El se va speria şi mai mult, se va gândi că ești obsedată de el.

De ce să nu faci şi tu ceea ce a făcut el? Pentru că există multe semne care îţi spun să “Fugi de el!”, însă tu eşti orbită de dragoste și nu observi nimic.

E timpul să nu mai faci astfel de greșeli. Ajunge să te agăți de bărbatul care cu un picior deja e în afara relației. Viața este prea scurtă și există mulți alți bărbați promițători.

Femeile puternice nu cer și nu cerșesc. Ele pleacă în momentul în care încep să se simtă nedorite. Dacă încă nu poți înțelege care este acest moment, iată câteva semne:

– el nu încearcă să găsească timp pentru a se întâlni cu tine.

– indiferent cât de ocupat este, dacă vrea, va găsi întotdeauna o cale să vă întâlniți.

– când începe să caute scuze, e timpul să cauți alt bărbat.

– se comportă indiferent.

Cel mai bun lucru în bărbați, este că majoritatea dintre ei pot fi citiți uşor – ei nu sunt atât de complicați precum femeile.

Doar acceptă ceea ce vezi în comportamentul său şi nu spera că se va schimba, privește realitatea în față.

Caută mereu noi oportunități pentru a avansa

Femeile puternice știu că singurul obstacol care le poate împiedica să aibă succes este propriul lor comportament.

Din acest motiv, ele încearcă să avanseze, astfel încât să se apropria mai mult de obiectivul lor.

Nu are importanță dacă avansează încet sau repede. Femeile puternice fac exact ceea ce vor. Ele nu așteaptă ca succesul să vină de la sine și încearcă mereu să avanseze, astfel încât să își îmbunătățească viața.

Se tratează bine

Femeile puternice își cunosc valoarea adevărată
Deseori suntem asaltate de tot felul de mesaje care ne fac să ne simțim stânjenite dacă nu ne conformăm anumitor stereotipuri. Însă o femeie cu adevărat puternică știe exact cine este.

Nu este întotdeauna ușor să practici iubirea de sine. Poți însă să înveți cum să te iubești și să te cunoști mai bine.

Când îți descoperi punctele forte, poți realiza lucruri de care nici măcar nu bănuiai că ești capabilă. Ai încredere în propria ta judecată. Dacă faci asta, relația ta cu tine însăți va deveni din ce în ce mai puternică.

Nu se mulțumesc cu puțin

Femeile puternice nu se mulțumesc cu a fi simple umbre a ceea ce ar putea fi dacă și-ar atinge potențialul maxim. Această lecție nu este învățată imediat, dar este foarte utilă.

De îndată ce o interiorizezi, realizezi că, mulțumindu-te cu puțin, irosești timp prețios pe care nu îl vei mai putea recupera niciodată.

Țintind mereu spre lună, femeile puternice evită probleme ca bagajele emoționale dureroase și timpul pierdut degeaba. Acesta este motivul pentru care ele reprezintă persoane pe care le putem adopta ca modele în viață.

Scapă de indivizii toxici

Femeile puternice nu au timp pentru a interacționa cu persoane toxice

Asta nu înseamnă doar că femeile puternice alungă persoanele agresive din viața lor. Ele evită și indivizii care bârfesc, le critică în mod constant și creează situații dramatice inutile.

Este esențial să înveți cum să stabilești limite sănătoase. Acestea te ajută să nu te încarci cu un bagaj emoțional excesiv. Astfel, îți va fi mult mai ușor să îți împlinești visurile și obiectivele.

Iartă, dar nu uită niciodată

Este important să ierți, dar trebuie să înveți cum să faci asta în mod corect. A ierta pe cineva care te-a rănit nu înseamnă să îi oferi un dar. Din contră, iertând pe celălalt, îți oferi un dar ție însăți.

Femeile puternice știu că iertarea le ajută să se descotorosească de ură. În prezența urii, ele se află într-o stare constantă de amărăciune care provoacă nefericire.

Însă, deși o femeie puternică iartă, ea nu-i uită pe cei care i-au făcut rău. Așadar, femeile puternice învață din propriile greșeli, dar nu acordă încredere celor care nu o merită.

Nu își fac griji cu privire la opiniile celorlalți

Pentru o femeie puternică, comparațiile reprezintă capcane ce trebuie evitate. Fericirea sa depinde de acest factor.

Femeile puternice nu acordă importanță gândurilor negative pe care alți oameni le au cu privire la ele. În fond, ele știu că succesele și eșecurile din viața lor depind doar de propriile lor acțiuni.