Anamaria Vasile

Fratele şi sora încep să cânte, apoi un dansator neaşteptat apare în fundal

În fiecare familie există acel frate care se evidenţiază de ceilalţi printr-o doză mai mare de năzbâtii.

Fie că încearcă mereu să facă pe toată lumea să râdă, fie că intră în belele cu sau fără voia sa, un lucru este sigur: nu ai cum să nu râzi la poznele sale!

Când fraţii Kate şi Liam şi-au dorit să cânte un duet, amândoi au căzut de acord că piesa „Need You Now” din repertoriul trupei Lady Antebellum ar fi cea mai potrivită.

Numai atunci când camera s-a oprit şi au privit imaginile surprinse în timpul momentului muzical, ei şi-au dat seama că nu au fost singurii protagonişti din propriul lor videoclip.

Mama micuţilor a fost cea care a acceptat să-i ajute pe copii cu filmarea, însă nu le-a dezvăluit pe parcursul acesteia şi că un alt frate ia parte la reprezentaţie.

Kate şi Liam au intrat într-unul din dormitoare şi au început să cânte melodia aleasă.

Kate începe să cânte mai întâi şi în dormitor doar ea, mama sa, fratele şi sora ei mai mică, care era deja băgată în pat, asista la acest duet.

Dintr-o dată, fără avertisment, un al patrulea frate intră în cadru.

Johnny, fratele lor mai mic, nu poate rezista tentaţiei de a apărea în acest videoclip, astfel că atunci când prinde ocazia potrivită el intervine în forţă cu un dans de neegalat.

Cum mama a reuşit să rămână serioasă pe tot parcursul duetului, cei doi interpreţi nu au avut nici cea mai mică idee despre ce se petrecea în spatele lor.

Chiar şi sora lor mai mică păstrează tăcerea atunci când îl vede pe Johnny acţionând în fundal, lăsându-şi astfel fraţii să continue să-şi cânte melodia.

Johnny este cu siguranţă un personaj şi face tot ce trebuie pentru a-şi menţine mereu familia cu zâmbetul pe buze.

Din fericire, nu au izbucnit lupte după minunatul duet, dar suntem siguri că şi cei doi copii interpreţi s-au amuzat pe cinste de reacţia fratelui lor.

Noi cu siguranţă am făcut-o.

Ce familie minunată!

Dacă vă gândiţi să-l introduceţi pe copilul dumneavoastră în lumea fascinantă a muzicii, e bine să începeţi cât mai devreme.

Vârsta ideală recomandată de experţi pentru primele lecţii de chitară este 7 ani, dar există şi excepţii.

Cel mai mic elev al meu are 6 ani şi se descurcă foarte bine; de asemenea, cunosc cazuri în care s-au obţinut rezultate foarte bune şi la copii de 5 ani.

În principiu, copilul trebuie să îndeplinească trei condiţii pentru a putea lua lecţii de chitară:

– să se simtă confortabil când ţine chitara în mână

– să aibă degetele suficient de puternice pentru a apăsa pe corzi

– să fie entuziasmat de învăţarea unui instrument şi să îi placă muzica în general

Procesul de învăţare este mult mai rapid şi eficient la vârste fragede. Se începe cu noţiuni de bază, jocuri muzicale şi cântecele simple.

Pentru copiii foarte mici, ideale sunt tehnicile de predare bazate pe metoda Suzuki (învăţare bazată pe auz şi interactivitate, introducerea treptată a noţiunilor teoretice pe măsură ce elevul poate cânta după ureche).

Alegerea chitarei: Instrumentul trebuie să fie pe măsura copilului, astfel încât mărimea şi greutatea lui să nu-l incomodeze.

– există chitare speciale pentru copii, de dimensiuni reduse – vă pot oferi gratuit consultanţă pentru alegea uneia

– luaţi-l pe micuţ cu dumneavoastră când cumpăraţi chitara: chiar dacă nu e esenţial pentru muzica în sine, aspectul instrumentului (culoare, formă etc) trebuie să fie atractiv pentru copil

– când cumpăraţi chitara, este indicat să luaţi şi o husă, pentru ca instrumentul să fie mai uşor de transportat.