Anamaria Vasile

Îl iubeşti sau e doar pasiune trecătoare? – 8 semne că e dragoste adevărată

Iubirea e un sentiment unic, pe care multă lume îl cunoaşte. Dar de multe ori, ceea ce numim noi iubire nu este decât pasiune, ori obsesie, ataşament sau chiar o pură prietenie. Pe măsură ce relaţia avansează te întrebi ce simţi cu adevărat tu sau ce simte partenerul tău pentru tine.

La începutul relaţiei, iubirea se poate foarte uşor confunda cu pasiunea şi dorinţa, care, fiind foarte puternice, ne induc în eroare.

Afecţiunea pe care o simţim uneori poate fi confundată cu iubirea şi dacă trece timpul ne dăm seama că nu a fost decât o vâlvătaie. Există câteva semne din care să-ţi dai seama dacă este iubire sau nu.

1. În iubire, persoana iubită este şi iubit şi amant dar şi prieten

Atunci când există ataşament, afecţiune, cunoaştere şi iubirea te face să te simţi minunat, atunci este cu siguranţă vorba de iubire.

2. De ce îl iubesc

Dacă te întrebi de ce îl iubeşti, şi îţi răspunzi pentru calităţile lui, şi nu pentru ceea ce este el, cu siguranţă nu e vorba de iubire.

3. Celălalt te face să te simţi bine în pielea ta

Fără să te critice, reuşeşte să te facă să te accepţi aşa cum eşti, adică şi cu bune şi cu rele.

4. Arată-te aşa cum eşti

Nu te ascunde după măşti. Dacă te iubeşte cu adevărat te va accepta oricum, fără să-ţi reproşeze nimic. Atunci simţi că poţi vorbi orice cu el, că îi poţi destăinui orice secret.

5. Păstrează-ţi independenţa

Când ai impresia că doreşte să fie cu tine doar din iubire, te înşeli poate fi doar obsesie şi dorinţă. Păstrează-ţi obiceiurile vechi, nu renunţa la tine doar pentru el, păstrează-ţi independenţa.

6. Îl cunoşti pe celălalt

Dacă e vorba de iubire, vrei să-l cunoşti pe celălalt. Vrei să ştii ce pasiuni are, ce-i place mai mult în diverse domenii. Şi mai important, ştii că are şi defecte şi totuşi nu renunţi la el acceptându-l aşa. Dacă îl consideri persoana ideală fără pată, eşti sclavul pasiunii.

7. Este iubire când părerile celuilalt contează mult pentru tine

Când ţii cont de ce gândeşte cel de lângă tine, şi de multe ori îi ceri sfatul, înseamnă iubire.

8. Este iubire când îl faci fericit pe celălalt

Să ştii că cel de lângă tine e fericit, nu numai tu aştepţi asta de la el, e un semn de iubire. Aşa că îţi dai toată silinţa să-l faci fericit în permanenţă.