Anamaria Vasile

Lucruri pe care nu le știai despre Camilla Parker-Bowles

Toată lumea a auzit despre Prințesa Diana și povestea sa înfiorătoare. Totuși, despre Camilla Parker-Bowles nu știm atât de multe, iar ceea ce credem că știm ar putea fi eronat. Soția Prințului Charles are 70 de ani – dar ea nu este cea care a inetrvenit în căsnicia acestuia cu Diana. Această femeie are simțul umorului, iubește caii și este devodată familiei și țării sale.

Iată care sunt lucrurile mai puțin cunoscute despre mama vitregă a Prinților William și Harry:

1. Titlul ei a fost un dar – cunoscută ca Camilla Parker-Bowles întreaga ei viață, acesteia i-a fost oferit titlul de Alteța Sa Regală Ducesa de Cornwall ca un dar de nuntă de la Regina Elisabeta a II-a.

2. Este foarte relaxată și poate puțin dezorganizată – Ducesa de Cornwall este o fată care a crescut în mediul rural, o femeie cu picioarele pe pământ care a reușit să câștige simpatia poporului britanic prin atitudinea sa naturală și sinceră – așa cum a făcut și cu soțul ei, Prințul Charles, atunci când s-au cunoscut, acum peste cincizeci de ani.

Deși a fost născută într-o familie influentă, Camilla nu a fost niciodată arogantă. O fostă colegă de facultate a susținut că aceasta își menținea dormitorul într-o stare totală de haos. Pe de cealaltă parte, aceste mituri despre familia regală sunt complet false.

3. Tatăl Camillei nu a acceptat ca cei doi să se căsătorească din prima – se pare că mariajul nefericit al Prințului Charles și al Dianei puteai fi evitat complet dacă nu ar fi fost tatăl Camillei. Charles s-a îndrăgostit de Camilla cu aproape un deceniu înainte să se însoare cu Diana.

În timp ce iubitul Camillei, Andrew Parker Bowles era în afara țării în serviciu militar, aceasta și Prințul Charles au început să petreacă mai mult timp împreună și să dezvolte o relație romantică.

Totuși, Charles acea 24 de ani în acea perioadă, iar Camillei îi era teamă că este prea tânăr pentru a fi pregătit de o relație serioasă, iar Camilla avea prea multă experință pentru a fi considerată potrivită pentru o căsătorie regală.

Atunci când Charles aplecat în Caraibe în 1973, Andrew s-a întors la Londra, iar acela a fost momentul în care fratele Camillei a complotat cu tatăl acesteia să îi căsătorească.

4. Camilla și Charles dețin o casă în Transilvania – Charles are o legătură de sânge cu cel care, în străinătate este cunoscut sub numele de Dracula. Stră-străbunica lui, Prințesa Mary a fost înrudită cu fratele vitreg al lui Vlad Țepeș.

5. Camilla și primul ei soț au avut parte de un început mai dur – pentru a se lansa în societate ca o doamnă adevărată, aceasta a avut petrecerea de debutantă la vârsta de 17 ani. În acea seară și-a cunoscut și viitorul soț, pe Andrew Parker Bowles. S-a îndrăgostit pe loc de acest cavaler care era cu șapte ani mai în vârstă ca ea. Tatăl lui Andrew era unul dintre cei mai apropiați confidenți ai Reginei și Andrew a luat parte la încoronarea acesteia atunci când avea 13 ani.

Înainte să o cunoască pe Camilla, Andrew avea o reputație de Cassanova, iar acest obicei nu s-a oprit. Mereu au circulat zvonuri conform cărora Andrew era infidel, iar Camilla știa despre asta.

6. Are un inel de logodnă care a intrat în istorie – deși nu este la fel de faimos precum cel al lui Kate Middleton, inelul Camillei este de platină cu piatră de smarald care i-a aparținut Reginei Mamă.

7. Charles și Camiila sunt rude foarte îndepărtate – Prințul de Wales și Camilla au strămoși comuni din secolul XVII. În mod ciudat, amândoi sunt înrudiți și cu Prințesa Diana, prin strămoși comuni din vremea regelui Charles al II-lea.

8. Camiila adoră animalele, în special caii – aceasta a crescut înconjurată de ponei și de câini, așa că a fost mereu interesată de viața animalelor. Asemenea Reginei, aceasta participă la cursele de cai și evenimente ecvestre. Este patroana Federației Ecvestre Britanice și un invitat de bază al show-urilor de cai.

9. Camilla nu a fost cea care a distrus căsnicia lui Charles – Prințul Phillip a fost cel care l-a presat pe Charles să o ceară pe Diana de soție. Atunci când a fost întrebat într-un interviu dacă sunt îndrăgostiți, Diana s-a grăbit să răspundă – Bineînțeles!-, dar Charles a simțit nevoia să complete și să spună – Orice ar însemna asta! – .

Charles și Diana nu se potriveau deloc, iar Prințul nu a trecut niciodată peste dragostea pe care i-a purtat-o Camillei. Totuși, cei doi s-au putut afișa în public ca un cuplu de-abia după accidentul Dianei și după ce Camilla a divorțat.