Anamaria Vasile

Bijuteriile mele preferate și sfaturi utile pentru mame

Bijuteriile mele preferate și sfaturi utile pentru mame

Chiar dacă ești mamă și soție, nu înseamnă că nu mai trebuie să te preocupe aspectul fizic. Din contră, eu am observat că, de la an la an, îmi place să aduc un plus de feminintate stilului meu.

Îmi doresc ca piticii mei să mă perceapă drept o mamă cochetă, nu una neîngrijită. Îmi place ca soțul meu să fie mândru de aprectul meu și, de ce nu, să fac o impresie bună acolo unde merg.

Pentru mine, pe lângă haine, despre care v-am povestit în acest articol, sunt foarte importante bijuteriile.

Nu am colecții de bijuterii, însă îmi plac cerceii și ceasurile. Am și coliere și brățări pe care le port cu drag, iar în continuare vă povestesc despre 5 bijuterii pe care le recomand pentru mămici!

1. Ceasurile. Eu consider ceasurile bijuterii, pentru că îmi complimentează perfect ținutele. Îmi place să asortez ceasul la outfit, mai ales dacă este vorba despre diferența dintre o ținută sport și una elegantă – aici clar trebuie să fim atente la ceasul potrivit. Și, trebuie să recunosc că apreciez ceasurile și pentru aspectul lor practic. Fiind o mămică antreprenor, sunt mereu pe fugă, mereu în întârziere, deci ceasul e prietenul meu neprețuit. Uneori nu știu pe unde îmi e telefonul, ca să verific ora acolo, dar ceasul e mereu la mâna! Sunt curioasă, voi purtați ceasuri sau le considerați niște acccesorii… învechite?

2. Cerceii. Îmi place mult să port cercei și consider că e un aspect foarte feminin care încununează o ținută. Ador și cerceii mici, finuți, din aur și argint, cu pietre prețioase, dar și cerceii statement, masivi și din diferite materiale inedite. Tips pentru mămici: în primii ani de viață ai bebelușilor, luați-vă adio de la cerceii mari sau lungi și alegeți cercei pe lobul urechii. Piticii vor fi mega atrași de cerceii uriași și vă vor trage de ei, deci renunțați la ispită până când mai cresc.

3. Un pandantiv cu o semnificație aparte. Dintre toate bijuteriile, cel mai puțin cred că prefer colierele. Nu pentru că nu îmi plac, le admir și eu – probabil cum fac toate femeile 🙂 – dar prefer lănțișor meu personalizat. Aici am un mic sfat pentru cei care vor să facă un cadou perfect unei mămici: un pandantiv cu semnificație. Poate fi numele copilului, sau siluete mici care simbolizeaza membrii familiei: mama, tata și copilul/copiii. Sau un pandantiv cu fotografia piticilor… sunt o mulțime de idei și cu siguranță acest cadou va fi super apreciat și aproape de sufletul mămicii!

Apropo de cadouri! Vedeți și acest articol cu idei de cadouri pentru proaspetele mămici.

4. Brățările. Eu port brățărele cu șnur, nu le scot de pe mână. Fiecare are o semnificație aparte pentru sufletul meu și mi-e drag când le văd. Alte brățări simt că mă încomodează: când mă joc cu cei mici, când fac curat și când gătesc.

5. Inelele. În afare de inelul de logodnă și verigheta, eu nu mai port inele. Totuși, am și pentru inele un mic truc, pentru că mămicile știu că uneori retenția de apă ne face probleme, mai ales în sarcină, și degetele se umflă. În situația în care nu mai poți scoate inelul de pe deget foloseste ață dentară. Începe să o înfășori pe deget pornind de la baza lui, apoi când ajungi la inel, introdu ața prin inel. Aplică și puțină cremă pe ață și rotește inelul trăgându-l de pe deget, cu ajutorul aței.

Voi ce bijuterii preferați și ce sfaturi aveți pentru mămicile care vor să fie accesorizate, dar să se simtă si comod?