Anamaria Vasile

Margareta Pâslaru a împlinit anul acesta 75 de ani, dar este într-o formă de zile mari

Margareta Pâslaru a împlinit anul acesta 75 de ani, dar este într-o formă de zile mari. Arată spectaculos și pe bună dreptate e considerată una dintre cele mai fermecătoare artiste de la noi

Margareta Pâslaru a împlinit anul acesta 75 de ani, dar este într-o formă de zile mari. A trecut printr-o schimbare de look, optând pentru o tunsoare mai scurtă, care o prinde de minune și îi pune în evidență ochii superbi și albaștri.

Arată spectaculos și pe bună dreptate e considerată una dintre cele mai fermecătoare artiste de la noi.

Elegantă și extrem de energică, doamna muzicii românești atrage și acum toate privirile când apare la evenimente. Mai mult, îndrăgita actriță și cântăreață susține că se simte foarte bine, în ciuda venerabilei vârste, și este și foarte activă.

Margareta Pâslaru aniversează 60 de ani de carieră

Margareta Pâslaru se implică și acum în acțiuni caritabile și este voluntar al Crucii Roșii. Ea sărbătorește anul acesta și 60 de ani de carieră, iar pentru a marca acest lucru a lansat albumul Providența”, iar celebra artistă donează drepturile de autor al albumului celor de la Asociația Nevăzătorilor. „60 de ani activi pe multiple planuri”, spune Margareta Pâslaru.

A revenit în România în anii ’90, după ce a trăit aproape 10 ani în SUA. Ea a debutat în muzica ușoară la Casa de Cultură Grivița Roșie în 1958, acompaniată de Paul Ghentzer. Prima apariție în public, la vârsta de 4 ani și jumătate, a avut loc pe scena Operei în rolul copilului din Madame Butterfly de Puccini.

A făcut istorie cu melodiile ”Diamant fermecat”, „Glasul roțiilor de tren”, şi „Lasă-mi toamnă, pomii verzi”, dar și cu rolurile de excepție în filme precum ”Fumatul strict oprit” (1961), ”Omul din umbră la soare” (1964), ”Mens sana in corpore sano” (1965), ”Împușcături pe portativ” (1967),

Un film cu o fata fermecatoare” (1966), „Tunelul”(1966), dar și cu interpretarea vocală din ”Veronica” (1972), ”Veronica se întoarce” (1973), ”Expresul de Buftea” (1979) sau ”M0artea domnului Lăzărescu” (2005).

Margareta Paslaru va implini in aceasta vara 75 de ani, iar recent a implinit 60 de ani de activitate, prilej cu care a organizat un eveniment la care si-a lansat si noul album “Providenta”, ce a fost realizat in beneficiul Asociatiei Nevazatorilor din Romania. A fost unul din putinele evenimente la care indragita artista a participat, ea preferand sa se retraga din showbiz-ul agitat. Margareta Paslaru e prezenta la putine actiuni ce pot fi numarate pe degetele de la o mana.

Indragita artista isi traieste batranetea intr-un apartament maricel dintr-o vila “veche” de pe o strada de fite din Bucuresti. Margareta Paslaru locuieste in apartamentul respectiv de ani buni, dupa cum ne-au dezvaluit chiar vecinii ei.

Locuinta in care s-a retras Margareta Paslaru si in care isi gaseste linistea deplina se afla intr-o zona in care nu poti intra oricum si oricand vrei. In zona respectiva se afla doar cateva vile cu apartamente, iar ca sa intri in “complex” trebuie sa treci de o bariera si de un portar.

Reporter: Ati avut, de-a lungul timpului, nişte reguli alimentare stricte? Banuiesc ca ati fost adepta unui meniu sanatos, pentru a ajunge sa aratati atat de bine acum. Ce consumati cu preponderenta la o masa si de ce alimente va feriti?

Margareta Paslaru: Avand un program imprevizibil uneori, hrana era frugala. Mancam ce gaseam, intre repetitii, pe drum, in autobuzul de turneu, la cabina. Dupa spectacol, comandam o supa fierbinte in camera de la hotel. Din fericire, nu sunt gurmanda, nu gatesc. Imi plac andivele, ouale fierte, pestele cu lamaie, painea prajita cu branzeturi, fructele. Ma rasfat, uneori, cand gasesc la cofetarie placinta proaspata cu mere.

Reporter: Nu va era greu sa va afisati atat de frumoasa si seducatoare in epoca sobrietătii comuniste? Nu va era frica de invidia cuiva… nu dam nume?

M.P.: Exteriorul trecator nu m-a preocupat nicioda­tă. Diversitatea propriilor posibilitati imi calauzea imaginatia catre valori rezistente in timp.

Reporter: Am inteles ca va ocupati singura de vestimentatiile de scena. Cum asa? Erati propriul dumneavoastra designer?

M.P.: Da. Inca din anii ‘60 imi schitam costumele po­trivit melodiilor incredintate, colaboram cu arhi­tectii Ghitulescu. Am fost aleasa a 63 de compozi­tori, care mi-au imbogatit repertoriul, aproximativ 700 de inregistrari dintre o mie de melodii, inclu­siv compozitii proprii, cantate in turnee interna­tionale. Cateva creatii vestimentare proprii, care au sustinut creatii muzicale, se afla in prezent la Muzeul National de Istorie.