Anamaria Vasile

Motivele pentru care ar trebui să avem o plantă aloe vera în cameră

Multa lume spune despre ea ca este o planta miraculoasa. Gelul care se obtine din frunzele sale prezinta multiple beneficii pentru sanatate. Aloe vera contine peste 75 de factori nutritivi si peste 200 de ingrediente active esentiale: 20 minerale (printre care calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, mangan, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, zinc), 18 aminoacizi si 12 vitamine (A, B1, B2, PP, acid pantotenic, B6, B8, acid folic, B12, C, D, E).

Toti acesti nutrienti ajuta la mentinerea greutatii corporale in limitele normale, impiedica imbatranirea celulara si asigura necesarul zilnic de energie.

Sucul obtinut din aceasta planta se consuma timp de 7 zile, cate 1 lingurita de 3 ori/zi, inainte de masa, apoi, 2 saptamani cate 1 lingura de 3 ori/zi, pentru a activa si stimula fluxul sanguin si limfatic, functiile rinichilor, ale ficatului si ale vezicii biliare, pentru reglarea sistemul imunitar si a tractului digestiv.

Acesta se poate procura din farmacii, dar poate fi preparat si acasa, cu conditia sa respectam colectarea si prepararea corecta a acestei plante.

Se recomanda frunzele mature, cele mai de jos, care se dau prin tocator pentru a obtine sucul miraculos. Inainte a afla alte detalii interesante despre utilizarea ei, sa ii zicem numele: ALOE VERA. Aloe contine un complex de substante binefacatoare, printre care aloina si gelul de aloe.

Aloina este un lichid galben-laptos, situat imediat sub coaja frunzei, care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub forma de prafuri sau ca atare.

Gelul de aloe are proprietati antiinflamatorii, detoxifiante si de stimulare a colagenului, fiind indicat in tratamentul eczemelor, dermatitei, ulceratiilor, psoriazisului, arsurilor solare, acneei, fisurilor anale, hemoroizilor, reumatismlui, poliartritei reumatoida, constipatiei, hipo si hiperglicemiei, gastritei, hepatitei A, B,C, rinitelor alergice, cistitelor, oboselii, insomniilor.

Gelurile de aloe sunt obtinute prin presarea frunzelor proaspete, sucul translucid si salciu extras din partea carnoasa fiind conservat apoi prin pasteurizare sau prin adaugarea de conservanti.

Pentru a pastra sucul de Aloe Vera un timp mai indelungat este necesar sa fie conservat cu ajutorul spirtului medicinal, in proportie de 8:2 si se se pastreaza in frigider, la o temperatura nu mai mare de 15 grade.

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, antifungice, vindecatoare si de racorire a zonei pe care este aplicata, aloe vera este foarte utila in tratarea pielii si a problemelor acesteia, fiind prezenta in majoritatea cremelor, lotiunilor si a gelurilor din industria cosmetica.