Anamaria Vasile

Motivul pentru care sa pui coaja de lamaie pe calcaie

Ai avut o vară plină, iar asta se vede în… călcâiele tale. Mersul pe jos, nisipul, încălțările incomode, toate sunt de vină pentru călcâiele crăpate și pielea îngroșată.

Nu-ți face griji! Poți rezolva această problemă rapid, acasă. Uneori, aceste mici trucuri de casă funcționează mai bine decât tot ce există deja pe piaţă şi ce promite efecte rapide.

Lămâia îți vine în ajutor și de această dată. Taie o lămâie pe jumătate și stoarce-o, pune-o pe călcâie.

Încalţă o pereche de şosete şi păstrează lămâia formată pe picior pentru 30 de minute, apoi aplică cremă hidratantă.

Pentru rezultate optime, repetă această procedură de 2-3 ori pe săptămână.

Un alt tratament bun pentru călcâie îngroşate este înmuierea picioarelor, pentru o jumătate de oră, în apă caldă, în care arunci doi pumni de sare grunjoasă.

Cât stai cu picioarele la înmuiat, relaxează-te la un film sau frunzăreşte o revistă.

Nu-ţi poţi imagina cât de moi ţi se vor face călcâiele. Aplică apoi o cremă hidratantă destinată acelei zone, iar ea va intra în piele mult mai bine, păstrând călcâiele moi şi catifelate mai multe zile.

Mierea este folosită pentru capacitatea de a înmuia şi catifela pielea uscată, aspră.

Mierea are efect puternic hidratant precum şi proprietăţi antibacteriene, prevenind dezvoltarea microbilor pe suprafaţa respectivă.

Dizolvă 250 gr de miere într-o oală de 2-3 litri umplută cu apă, apoi răstoarnă apa într-un recipient în care să îţi ţii picioarele timp de 20 de minute.

Atunci când eşti răcită, nu subestima rolul vitaminei C – sau sfatul verificat şi încercat de a consuma băuturi cu lămâie.

Vitamia C din lămâie reduce nivelul de histamină din organism, substanţă care contribuie la apariţia congestiei nazale şi oculare.

Totodată, vitamina C este un antioxidant puternic care, de asemenea, determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi şi ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Organismul foloseşte vitamina C pentru a îmbunătăţi activitatea celulelor sistemului imunitar şi pentru fabricarea colagenului, substanţa care ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.

Iată câteva motive care să te îndemne să consumi lămâie:

Scade riscul de apariţie a calculilor renali. Lămâile conţin o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării dureroaselor pietre la rinichi. Doi litri de limonadă zilnic, preparată cu suc proaspăt de lămâie – cât mai puţin zahăr posibil – sunt la fel de eficienţi precum medicamentele tip citrat.

Întăreşte venele! Sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor şi reduce durerea – uneori chiar şi apariţia venelor varicoase.

Protejează împotriva cancerului de sân. Limonena este o altă substanţă chimică localizată în coaja de lămâie şi în membrane de culoare albă de sub ea.

Experimentele au arătat că această substanţă are o semnificativă acţiune antitumorală. Cercetătorii studiază în present limonena pentru potenţialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special celui mamar.

Este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin.

Vindecă acneea! Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare şi omoară bacteriile care cauzează acneea.

Scade febra! Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei.

Pe lângă cantitatea mare de Vitamina C, lămâia conţine şi alte vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, Vitamina E, Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu sau Vitamina K.

Previne îmbătrânirea! Datorită acestor minerale şi vitamine pe care le conţine, lămâia participă la menţinerea sănătoasă a ţesuturilor din organism, împiedicând procesul de îmbătrânire şi sporind longevitatea.

Datorită fibrelor natural şi substanţelor purificatoare pe care le conţine, lămâia purifică intestinele şi intensifică mişcările de evacuare ale conţinutului intestinal, prevenind şi tratând, astfel, constipaţia.