Anamaria Vasile

Nu vreau să îmi expun viața pe Instragram, deși am un cont activ, cu zeci de mii de urmăritori!

Sunt Ananamaria Vasile, femeie, soție, mamă și persoană publică. Lucrez în Social Media și am conturi de Instagram și de Facebook urmărite de sute de mii de persoane.

Chiar dacă postez zilnic pe Social Media, nu am permis ca rețelele de socializare să îmi dicteze viața. Nu vreau să fac compromisuri și nu vreau să îmi expun viața privată.

Iar Social Media funcționează foarte bine, chiar și fără detalii intime. De ani de zile, observ obiceiurile urmăritorilor conturilor și paginilor pe care le administrez. Să vă spun un secret? Deși așa pare la prima vedere, oamenii nu vor să afle ce se întâmplă în alte case.

Da, vedem reacții multe la detalii din viața personală a persoanelor publice. Vedem emisiuni televizate cu filmări din intimitatea lor. Și mereu există scuza “asta vrea publicul”.

Nu, publicul nu asta vrea! Publicul vrea să vadă oameni în care să se regăsească. Vrea să vadă situații în care se află sau s-au aflat și ei. Vor să afle cum au abordat alții aceleași situații.

Pe internet, oamenii vor, fie să se distreze, fie să se informeze. Și niciun aspect personal al vieții mele nu poate face acest lucru.

Da, nu mă feresc să postez fotografii cu mine sau cu piticii mei. Postez acele imagini în care nu mă simt expusă, ci care cred că au ce căuta pe internet. Postez acele fotografii despre care am ceva de zis și care cred ca transmit ceva. Scriu doar despre acele lucruri care cred că ar putea aduce un aport, de emoție, de informație, de amuzament, pentru urmăritorii mei.

Mă interesează să am urmăritori care nu vor doar să aibă un feed de Instagram superficial, plin cu poze făcute doar de dragul de a fi postate. Mă interesează să am urmăritori care sunt interesați, real, de ceea ce am de spus și care să participe la discuție. Care să aibă o opinie și care să dorească să fie informați!

Nu vreau să îmi expun viața, vreau doar ca publicul meu să se regăsească în postările mele!