Anamaria Vasile

Parintii cu doi copii isi pierd mintile? Așa zic studiile, dar eu zic altceva

Citeam, zilele trecute, un articol, aici, care susține că cercetătorii au analizat și au concluzionat că părinții cu doi copii își pierd mințile. Stiudiul a fost realizat în Australia și a urmărit 20.000 de australieni, pe o perioadă de 16 ani.

Cercetătorii au plecat de la premisa că al doilea copil crește presiunea timpului și dăunează sănătății mintale a părinlor.

Cum argumentează?

Se pare că apariția celui de-al doilea copil intensifică sentimentele mamei de presiune temporală. Tații, care primesc un stimulent pentru sănătatea mintală, la primul copil, la al doilea văd declinul sănătății mentale. Rezultatele studiului susțin că mamele cu doi copii suferă de stres cronic, care le macină sănătatea.

Părerea mea?

Eu pot vorbi doar din experiența mea. Nu am de unde să știu, în alte familii, cum s-a simțit apariția celui de-al doilea copil. Poate am fost noi norocoși, însă am simțit doar că familia noastră s-a întregit, nicidecum că ar fi devenit o povară.

Am luat decizia de a avea copii de vârste apropiate și am fost extrem de fericiți să avem și fată și băiat.

Da, nu devine mai ușor, evident, cu doi copii. Dar nici nu ne-am pierdut mințile, nici nu am suferit de stres și nu am simțit că o luăm razna.

Eram deja 3 oameni care ne cunoșteam, care trăiam împreună, cu bune și cu rele. Apariția celui de-al patrulea a venit firesc, fără ca relația noastră deja formată să fie afectată cumva.

Din contră, eu văd doar faptul că ne-a ajutat să evoluăm. Ne-am gestionat mai bine timpul, ne-am stabilit cu mai mare atenție prioritățile și am luat deciziile pe care le-am considerat potrivite.

Nu o iei razna cu doi copii, poți să o iei razna și doar cu un copil sau fără să ai copii deloc, dacă există probleme nerezolvate în relația de cuplu sau… chiar în interiorul tău, ca femeie.

Dar dacă te organizezi, nu lași gânduri negative să încolțească în sufletul tău și faci totul cu iubire, 2 copii înseamnă doar o casă plină de zâmbete și bucurie!

Sursa informațiilor