Anamaria Vasile

Vacanțe cu piticii sau doar în doi? Ce am ales pentru familia mea

Mult timp, ne-am pus problema: dacă mergem doar noi în vacanță suntem părinți mai răi? Dacă luam doar unul din copii cu noi, din diverse motive (vârstă, destinație, stare de sănătate) suntem mai puțin buni pentru celălalt copil?

Am cântărit bine, cu argumente pro și contra, ne-am gândit la ce avantaje aduce decizia pentru familia noastră și apoi am hotărât! Am făcut un program și minim 2 vacanțe pe an le vor petrece doar în doi!

Noi doi ca și cuplu, noi, soț și soție! Acele câteva zile petrecute împreună, SINGURI, ne apropie foarte mult. Ne putem ține de mână, petrecem mai mult timp afară, putem ieși la orice oră. Chiar dacă e noapte, pentru că nu trebuie să mă mai gândesc dacă este ora de masă sau de somn a copilului.

Faptul că merg fără copii într-o mini-vacanță, nu mă face mai puțin mamă!

Din contră, sunt câteva zile în care mă pot relaxa și mă pot odihni. Așa că mă întorc cu forțe noi și cu mai multă energie pentru COPIII MEI!

Bineînțeles, mă gândesc la ei în fiecare secundă, dar sunt relaxată, deoarece îi lăsăm pe mâini bune. Când plecăm, copiii rămân cu bunicii, de care sunt foarte atașați. Iată alt avantaj al plecării noastre, ei își formează o relație, atât de importantă, de altfel, cu bunicii lor, fără ca noi să intervenim. Mai haios e faptul că atunci când ne întoarcem și le spunem că e timpul să mergem să dormim acasă, sunt dezamăgiți. Asta pentru că buncii îi răsfață foarte tare.

Celelalte vacanțe, doar cu piticii

Pe lângă aceste două escapade, vacanțele propriu-zise, cele de câteva zile, 5, 7, 10 zile, sunt doar cu piticii. Bineînțeles, aceste vacanțe sunt o adevărată aventură!

Avem de 3 ori mai multe bagaje, mai multe lucruri de cărat, mai multe nevoi. Dar nimic nu se compară cu fericirea de a le crea amintiri prețioase, amintiri cu noi, ca familie.

Suntem părinți tineri și cred că asta ne-a ajutat foarte mult. Ne jucăm foarte mult cu ei, descoperim lucruri împreună, ceea ce nu poate decât să mă facă fericită și mulțumită.

Loading...