Anamaria Vasile

Poţi slăbi şi vara – 5 sfaturi pentru o siluetă de invidiat în anotimpul cald

Peste iarnă am acumulat kilograme în plus şi acum că vara bate la uşă, trebuie să ne gândim cum le dăm jos ca să putem merge la plajă. Formele sunt ceva mai rotunde şi ies în evidenţă mai mult decât ne dorim. Ce putem face? E simplu, slăbim.

Simplu în vorbe, dar nu şi în fapte. Pentru a slăbi dar şi pentru a-ţi menţine greutatea e nevoie de ceva muncă, dar şi de o ambiţie de fier. Există mai multe metode de a slăbi în mod sănătos, iată câteva din ele:

1. Elimină grăsimile, zahărul, sarea şi sucurile acidulate

Nu trebuie să te înfometezi, ci doar să elimini din meniul tău zilnic acele alimente care te îngraşă. Evită să consumi alimente grase. Redu pe cât posibil sarea, pentru că după cum se ştie, sarea reţine apa în organism.

Nici sucurile nu sunt recomandate într-o dietă, dar nici zahărul în cantităţi prea mari. Foarte important în efortul de a slăbi este respectarea orelor fixe pentru masă. De asemenea, se recomandă mâncatul foarte încet, fără grabă şi nu de parcă ai fi pe fugă.

2. Legume şi fructe cât mai multe în alimentaţia zilnică

Pentru că vine vara, anotimpul în care apar cele mai multe fructe şi legume şi tarabele din pieţe vor fi pline, nici efortul de a le procura nu va fii mare.
Aşa că vei avea la discreţie tot ce vrei ca să-ţi asiguri o alimentaţie echilibrată. Tot ce e sub formă de conserve în frigider trebuie ocolit şi încearcă să mănânci totul proaspăt.

3. Regim disociat

Încearcă să consumi alimentele după regulile regimului disociat. Asta înseamnă că nu trebuie în niciun caz combinate la masă proteinele cu carbohidraţii.

Nu vom mânca de exemplu carne cu cartofi, ci cu nişte legume sote sau şi mai bine, fierte. În acest fel, digestia se va face mult mai uşor şi mai rapid şi nu va fi nevoie să ne uităm în farfurie şi să reducem porţia de mâncare.

4. Alergatul dimineaţa

Chiar dacă te grăbeşti, fă un efort şi acordă-ţi o jumătate de oră în fiecare dimineaţă pentru jogging. Alergatul poate face minuni. Atât prin faptul că te face să slăbeşti, arzând calorii, cât şi prin buna dispoziţie pe care o degajă, prin optimisnul şi pofta de viaţă pe care le simţi.

Un detaliu foarte important este, dacă avem condiţii în acest sens, să alergăm cu picioarele goale pe iarbă sau la mare, pe nisip. Acţiunea simultană a ierbii asupra tălpii picioarelor, activează circulaţia sângelui şi odată cu ea un sentiment de bine în tot corpul. În acest fel picioarele rămîn suple şi nu se mai umflă.

Pe plajă, alergaţi unde e nisipul mai fin, mai moale şi ca un beneficiu suplimentar, grăunţele de nisip efectuează un masaj relaxant asupra punctelor de reflexologie. Fiecare în parte corespunde unui organ al corpului. Senzaţia de formă maximă şi de zbor apare imediat.

5. Fă sport sau practică dansul

Poate fi aici practicarea unor exerciţii de gimnastică sub îndrumarea unui antrenor, care să pună acentul pe acele elemente care să vă ajute să slăbiţi. Sau nişte cursuri de dans, care, pe lângă faptul că vă vor ajuta să ardeţi mai multe calorii , vă vor încânta la maximum.