Anamaria Vasile

Produse alimentare care luptă împotriva îmbătrânirii și pot adăuga ani vieții tale

Știm foarte bine că unele produse alimentare sunt mult mai sănătoase decât altele. Iată care sunt cele care pot adăuga ani vieții tale:

Nuci – oamenii care consumă nuci de trei ori pe săptămână sau mai des pot trăi doi sau trei ani mai mult, conform unui studiu publicat în BMC Medicine. Acestea scap riscul de cancer și bolile de inimă, dar asta nu este valabil și pentru alune sau unt de arahide.

Proteinele vegetale – nu vă speriați, nimeni nu spune că trebuie să renunțați complet la ceafa de porc, ci să adaugi mai multe produse de genul quinoa, orez și fasole, soia, tofu meselor tale. Acestea adaugă mai multe proteine, dar și fibre, vitamine și minerale.

Morcovi – aceștia te pot ajuta să îți lungești viața, mai ales că aceste carotenoide care oferă culoarea portocalie morcovilor pot încetini procesul de îmbătrânire.

Sardine – acizii de grăsime omega-3 oferă beneficii lungi și puternice, ajută să reducă riscul bolilor de inimă și diabet, iar cea mai bună variantă este să cauți aceste beneficii în sardine. O singură masă de acest gen oferă 400% mai multă cantitate de vitamina B12 decât oricare alt nutrient.

Mai mult, datorită faptului că sardinele sunt micuțe, acestea nu sunt contaminate cu toxine asemenea peștilor mai mari ca somonul sau tonul.

Nuca de cocos – produsele bogate în grăsimi sănătoase, asemenea acizilor regăsiți în nuca de cocos, încetinesc îmbătrânirea creierului, conform unui studiu efectuat în Copenhaga. În timp ce studiul este efectuat pe șoareci, cercetătorii susțin că fructul tropical poate avea efecte similare asupra oamenilor.

Cartofi dulci – aceștia nu ar trebui consumați doar la ocazii speciale, conținând un compus care poate reduce riscurile de cancer și crește șansele de viață. Totuși, aceștia nu trebuie prăjiți, ci gătiți într-un mod cât mai natual.

Vinul și ciocolata – vinul si ciocolata de calitate sunt două dintre cele mai mari plăceri ale vieții, iar oamenii de știință susțin că aceste răsfățuri ne ajută să trăim mai mult. Perechea ne oferă un compus care are efect revers îmbătrânirii celulelor.

Pentru a avea parte de beneficiile complete alege ciocolată neagră și vin roșu, de calitate.

Rodii – acestora li s-a oferit puteri extraordinare, de la a trimite atleți la Olimpiadă la a o trimite pe Persephona în iad. Un nou studiu francez a susținut că acestea oferă o viață mai lungă, conținând o moleculă care ajută celulele musculare să se protejeze singure.

Melci – trebuie să recunoaștem că nu apucăm să degustăm asemenea produs culinar prea des, dar este o sursă mare de fier, în jur de 4 mg pe servire – mai mult decât carnea roșie, prevenind anemia și oferind șansa de a prelungi viața.

Bineînțeles, asta înseamnă că putem trece într-o altă extremă, și acest gen de dietă trebuie ținută sub observație foarte atent.

Loading...