Anamaria Vasile

Remedii rapide pentru pielea ta

Pielea este considerată cel mai mare organ al omului. Din acest motiv, și nu numai, ea are nevoie de o îngrijire temeinică în permanență indiferent de sezon.

Și totuși vara atenția ta trebuie să se îndrepte fix spre sănătatea și spre aspectul pielii. Soarele în plin sezon estival poate să fie atât un prieten pentru pielea ta, cât și un dușman.

Din această cauză pielea ta poate să se inflameze, să se irite sau să se usuce. Și are nevoie de o îngrijire și mai atentă.

Uleiul din nucă de cocos nu trebuie să îți lipsească din geantă chiar dacă nu mergi la plajă. Aceasta este mult mai util pentru tine decât doar pentru pregătirea unori feluri de mâncare delicioase și sănătoase.

Acesta îți mai calmează pielea iritată. De asemenea dacă alăptezi și din acest motiv ai mameloanele iritate poți să le masezi cu acest ulei ca să îți reduci din durere.

În cazul în care suferi din cauza erupțiilor cutanate poți ameliora senzația neplăcută, de asemenea, folosind doar uleiul din nucă de cocos.

Pe lângă beneficiile pe care le are uleiul acesta pentru piele, el poate fi folosit cu succes și în cazul în care îți dorești un păr mai mătăsos și mai strplucitor sau mai puternic. Va avea și de această dată un efect foarte bun.

Dacă vrei să ai datorită uleiului de nucă de cocos o experiență cu totul și cu totul deosebită, poți să îl pui direct în cadă, pentru o baie lungă și relaxantă.

Datorită acestui truc pielea ta va deveni mult mai moale și mai catifelată fără prea mult efort.

Pentru situațiile în care nu îți place din anumite motive uleiul de cocos, îl poți folosi cu încredere pe cel de lavandă.

Acesta este bun în cazul în care ai înțepături de la diferite arsuri. Poți să combini lavanda cu puțină aloe vera ca să te bucuri de efectele și mai rapide.

Când simți că te mânâncă pielea și totuși nu știi exact care anume este sursa acestei stări folosește cartofii cruzi ca să reduci din senzație.

Același truc este bun și în cazul mușcăturilor sau a înțepăturilor de insecte sau chiar în cazul arsurilor.

Nu este un secret complicat folosirea cartofului în acest sens. Taie un cartof în mi multe felii pentru început și după aceea ține câte o felie pe zona cu pricina.

De asemenea poți să folosești și hamamelis, care este o plantă ce provine din America. Dar aceasta îți va liniști pielea și îți va da senzația de liniștire.

Trebuie să ai grijă printre altele și la bășicile care îți apar pe piele. Este foarte important să nu pui niciodtă gheață de locul afectat pentru că în acest fel vei obține efectul invers față de cel scontat.

Cel mai bine în acest caz este să folosești doar apa rece ca să nu riști să ți se formeze bășici pe piele.

Dacă ți-a apărut eczeme pe piele fă o baie lungă și adaugă în apă fulgi de ovăz. Așa vei scăpa foarte ușor și fără mari bătăi de cap de arsurile provocate de soare.

E necesar să nu uiți însă că pielea este un organ foarte sensibil. De aceea nu trebuie să îl agresezi în niciun fel.

Această grijă trebuie să o ai mai ales când vine vorba despre față pentru că este una dintre cele mai expuse zone.

Și dacă o vei ciupi, o vei strânge din cauza coșurilor, aceasta va avea în primul rând un aspect neplăcut, dar și va fi mai sensibilă în fața infecțiilor care o pot afecta.

Cel mai des suntem tentați să stoarcem coșurile care apar pe față. Iar acesta este un gest puțin inconșient pentru că așa afectăm procesul de vindecare ai coșurilor.

Următorul obicei este mai mult caracteristic femeilor, dar este la fel de periculos pentru piele. Este vorba despre bronzul artificial.

Acest procedeu are foarte multe efecte negative care se văd imediat pe piele în multe cazuri.

Există însă și efecte cu o durată mai lungă. Spre exemplu solarul afectează epiderma în timp. În acest fel crește riscul de îmbătrânire a pielii.

La fel de rele și cu urmări periculoase sunt și viciile pe care le avem. În special din cauza fumatului pielea noastră are de suferit. Și aceasta este prima care suferă modificări.