Anamaria Vasile

Reguli de urmat pentru transformarea unei bucatarii inchise intr-una open space

Indiferent ca te declari pasionat de tot ceea ce inseamna bucatarie sau pur si simplu iti place sa petreci timp in bucatarie relaxandu-te la o cafea sau la masa, impreuna cu familia, acest spatiu este extrem de important atunci cand vine vorba de amenajarea unei case. Alegerea pieselor de mobilier si a obiectelor de decor vor asigura intotdeauna confortul celor apropiati, aspect esential in privinta oricarei locuinte.

In cazul in care locuiesti intr-un apartament de dimensiuni mici si bucataria este inchisa, exista posibilitatea de a o transforma intr-una open space. Pe langa faptul ca este modern si adoptat de majoritatea in ultima perioada, acest concept este ideal pentru obtinerea unui spatiu mai vast.

Iata care sunt regulile pe care trebuie sa le urmezi pentru a obtine o bucatarie open space eficienta!

Separa spatiul pentru gatit de living

Primul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este delimitarea spatiului pentru gatit de cel destinat servirii mesei. Cea mai utilizata metoda este amplasarea unei insule. Ea poate reprezenta chiar o piesa de mobilier prevazuta cu rafturi.  In acest fel, obtii spatii pentru depozitare suplimentare, ideale pentru pastrarea ingredientelor sau a veselei. In cazul in care spatiul de care dispui nu este prea generos, poti opta pentru covoare de culori diferite pentru a marca trecerea dintre bucatarie si living.

Nu uita si de montarea unei hote performante, indispensabila intr-o bucatarie open space! Aceasta te va ajuta cu siguranta in stoparea dispersarii mirosului de mancare in celelalte camere ale casei. Ia in calcul utilizarea unei masini de carotat pentru gaurirea peretelui pe care va fi montata.

Creeaza impresia unui spatiu generos

Atunci cand te-ai hotarat sa-ti transformi vechea bucatarie clasica intr-una open space, exista mici trucuri pe care le poti pune in aplicare pentru a crea impresia unui spatiu generos. De exemplu, te poti folosi de corpurile de iluminat. Mai intai, trebuie sa achizitionezi corpuri de iluminat diferite pentru bucatarie si living. Sursele de lumina trebuie sa fie practice, pozitionate corect si utile. Doar asa vei reusi sa creezi un contrast demn de admirat!

Pentru a te bucura de confort maxim in bucataria ta si pentru a nu duce lipsa surselor de lumina atunci cand gatesti, ilumineaza blatul de lucru si chiuveta prin intermediul unor spoturi.

Foloseste texturi care sa surprinda

Daca iti doresti sa definesti functionalitatea unui spatiu deschis, texturile trebuie sa surprinda. Asta nu inseamna ca este neaparat necesar sa inlocuiesti actualul model de pardoseala. Poti achizitiona covoare noi, viu colorate. De asemenea, poti opta pentru o masa rotunda in privinta servirii preparatelor gustoase. Ea poate fi pozitionata chiar si langa biblioteca din living. Acest loc este ideal chiar si atunci cand ai oaspeti. In felul acesta, te asiguri ca poti sta langa toti cei dragi, fara ca masa sa ocupe spatiu din bucatarie in timp ce gatesti.

Asadar, tine cont de aceste reguli si cu siguranta te vei bucura de o locuinta exact asa cum ai visat. Ps: pentru a obtine o atmosfera si mai placuta, decoreaza bucataria sau living-ul cu tablouri inedite.