Anamaria Vasile

Semnal de alarmă către Emag! Cum am ajuns să fim hărțuiți online și offline

Semnal de alarmă către Emag! Cum am ajuns să fim hărțuiți online și offline

Bună, dragii mei! Vă pup! Am revenit astăzi cu un nou articol, de data asta cu o discuție serioasă. Chiar dacă v-am obișnuit cu subiecte plăcute, despre viața de mamă, îngrijirea copiilor și relațiile de cuplu, cred ca trebuie să abordăm și această tema. Mai precis, mă refer la hărțuirea în mediul online.

Ca să vă povestesc situația mea concretă, trebuie să știți contextul. Eu și cu soțul meu avem un magazin online, iar produsele le comercializăm și pe platforma eMag. Toată lumea cunoaște site-ul emag.ro și cred că și voi ați comandat, măcar o dată de pe el. Ei bine, dacă nu aveți un magazin online, poate nu știți că oricine deține o societate comercială poate vinde produse pe eMag, după ce se înscrie pe această platformă, prin intermediul Marketplace. Ca să poți vinde pe eMag, trebuie să respecți regulile lor și să fii de acord cu comisioanele pe care ei le aplică în urma vânzării produselor. Noi colaborăm cu ei, deci este o situație win-win, prin care noi putem vinde produsele, iar ei se bucură de comision. Noi avem grijă să respectăm toate regulile, pentru o bună colaborare, dar și din respect pentru clienții noștri.

Cu toate acestea, există și numeroase probleme cu care ne confruntăm, iar una majoră este primirea comenzilor false. Da! V-ați fi gândit la asta? Există oameni care plasează pe eMag comenzi fictive, cu adrese inexistente sau care nu le aparțin, cu nume și numere de telefon false. Ce câștigă? Ne încurcă pe noi, comercianții, pentru că noi trimitem acele comenzi (plătind curierul) și le primim retur, plătind din nou curierul și acumulând o rată mare de retururi pe emag.ro.

Acești oameni, de cele mai multe ori, sunt tocmai alți comercianți de pe eMag, care vând și ei produse similare și, prin această metodă, vor să intimideze anumiți comercianți.

Nouă ni se întâmplă frecvent acest lucru, iar în ultimele zile primim chiar sute de comenzi false, de la nume evident false și numere de telefon gen 0000000000. Vă dați seama cât timp pierdem sortând comenzile false de cele reale. Ba mai mult, unele nume aparțin chiar prietenilor și membrilor familiei noastre. Deci, cei care plasează comenzile ne urmăresc pe social media pentru a vedea pe cine avem în lista de Facebook. Vă arăt câteva comenzi pe care le-am primit.

Și așa ajungem la situația pe care vreau să o expun, apropo de hărțuirea online. Din păcate, este un fenomen real, pe care îl resimțim pe pielea familiei noastre. Hărțuirea online s-a transformat în hărțuire offline, când doi bărbați au început să ne urmărească pe mine și pe soțul meu acasă sau la birou. Ba chiar ne-am întâlnit cu ei lângă blocul în care locuiește mama. Cumva ne-au aflat toate adresele, știu că avem doi copii, au făcut amenințări la adresa lor și a noastră. Ne-au acuzat că noi am plasa comenzi false la adresa lor. EVIDENT, NU FACEM ASTA! Știm foarte bine cât de neplăcut este să primești comenzi false și nu recurgem la această metodă. Am încercat să le explicăm că nu este vorba despre noi și că probabil alții plasează comenzi false, similare celor pe care le primim și noi.

Nu știu dacă cei doi ne-au crezut, nu știu dacă ne vor mai urmări, dacă ne vom mai întâlni cu ei în fața casei, cum a pățit soțul meu într-o noapte. I-au luat telefonul cu forța ca să se uite în el, fiind agresivi. Apoi, când au auzit de poliție, au zis că ei fac ceva pe poliție, că nu le pasă de nimeni.

Din păcate, nu e prima oară când acești agresori ne deranjează. Cu ceva timp în urmă, ei au trimis doi angajați ca să lucrezi la noi o lună de zile, iar după o lună, ei și-au dat demisia și s-au întors la ei. Practic, aceste persoane au fost infiltrate pentru a vedea stilul nostru de lucru, pentru a lua informații din interiorul firmei și pentru a avea acces la informații. “Comenzile false” sunt doar un pretext, din punctul meu de vedere. Mi se pare că deja au ceva personal cu noi, cu faptul că noi ne descurcăm, avem multe comenzi și probabil de aceea vor să ne intimideze.

Pentru mine este terifiant, mai ales că este vorba despre 2 copii, care nu vreau să se simtă în pericol, din cauza unor neînțelegeri.

Acum, întrebarea mea este adresată celor de la eMag: de ce permiteți plasarea comenzilor fără verificarea lor? De ce e posibil să se facă comenzi cu numere de telefon gen 00000… sau adrese de email false? De ce nu se poate face o minimă verificare? Cum procedăm acum noi, care nu am făcut nimic, dar suntem acuzați că am făcut comenzi fictive, pentru a demonstra că acele comenzi vin din altă parte?

Sper să primesc un răspuns!

Rog eMag sau oricine mă poate ajuta cu informații să vedem cum putem dovedi că nu provin de la noi acele comenzi pentru a nu mai fi acuzați.

Este o situație extrem de gravă și de seriosă, iar dacă printre voi se numără persoane care au pățit ceva similar sau comercializează prin eMag, vă rog să îmi scrieți mesaj pe Instagram. Mulțumesc, dragii mei, sper să rezolvăm această problemă cu ajutorii comunității noastre!