Anamaria Vasile

Remediu natural cu miere si nuci, combinatia care are grija de sanatatea tiroidei

Remediu natural cu miere si nuci, combinatia care are grija de sanatatea tiroidei – Bolile asociate glandei tiroide afecteaza o mare parte din populatie, dar in special femeile, din cauza modificarilor hormonale cu care acestea se confrunta frecvent.

Una dintre principalele functii ale glandei tiroide este secretia de hormoni: tiroxina (T4) si triiodotironina. Un bun echilibru al acestor hormoni se reflecta direct in metabolismul nostru.

Astfel, orice modificare in functionarea glandei tiroide va determina aparitia hipertiroidismului sau hipotiroidismului, doua boli care necesita tratament special si o schimbare a stilului de viata.

Totodata, remediile naturiste sunt de mare ajutor in ceea ce priveste reglarea glandei tiroide. Un astfel de remediu este cel cu miere si nuci! Nucile regleaza functia glandei tiroide.

Nucile au numeroase beneficii pentru sanatate si trebuie incluse in alimentatia noastra.

Printre beneficiile consumului de nuci amintim reglarea nivelului de colesterol, insa multe persoane nu stiu faptul ca acestea ajuta, de asemenea, la reglarea glandei tiroide.

Iata de ce! Nucile sunt bogate in seleniu, un oligoelement esential care regleaza glanda tiroida si ajuta la buna metabolizare a hormonilor in organism.

Lipsa de seleniu in organism are drept consecinte diminuarea nivelului de iod, implicit declansarea hipotiroidismului;

Pe de alta parte, in cazul in care suferi deja de o inflamare a glandei tiroide, este recomandat sa se consume intre 15 si 30 de grame de nuci zilnic. Se vor consuma nuci verzi, caci acestea contin cele mai mari cantitati de seleniu.

Beneficiile mierii pentru glanda tiroida. Mierea naturala este o adevarata comoara pentru sanatatea corpului.

De exemplu, consumul regulat de miere energizeaza organismul, sustine functiile creierului si sprijina buna functionare a ficatului.

Astfel, daca acestea din urma functioneaza bine, glanda tiroida nu va avea de suferit.

Totodata, trebuie sa fim constienti ca glanda tiroida este expusa la factorii de mediu si ca toxinele din aer si alimente pot afecta functionarea optima a acesteia.

Dreptul urmare, consumul regulat de miere ajuta la detoxifierea organismului, in timp ce furnizeaza corpului substante nutritive 100% naturale.

In plus, mierea stimuleaza secretia de acizi grasi Omega-6 care, la randul lor, regleaza procesele hormonale ale organismului.

Nu in ultimul rand, mierea este un substitut excelent pentru zahar.

Remediu cu miere si nuci pentru reglarea glandei tiroide. Iata de ce ingrediente ai nevoie: 40 nuci verzi, 1 kilogram de miere pura 100% naturala (care sa nu contina zahar), 1 borcan mare de sticla, cu inchidere etansa.

Mod de preparare: Se taie nucile verzi pe jumatate cu tot cu coaja (posibil doar in cazul nucilor verzi). Daca alegi nuci normale, se indeparteaza coaja si se pastreaza doar miezul

Se pun nucile in borcanul de sticla si se adauga mierea. Amestecul se tine la macerat timp de o saptamana, iar apoi se pot consuma in fiecare dimineata, mai precis cate doua lingurite (15 grame)

De asemenea, amestecul se poate consuma si seara alaturi de o felie de paine de secara.

Știm deja că zahărul rafinat are efecte nocive fie că suferim de afecțiuni cronice sau nu, iar consumul pe termen lung le poate chiar declanșa. Cu toate astea pare dificil să renunțăm complet la el, mai ales când ne bucurăm de gustul său plăcut sau de energia pe care ne-o oferă.

În schimb, mierea are toate aceste efecte pozitive și încă un avantaj important: este foarte sănătoasă.

Mierea este un medicament natural

Probabil când te gândești la miere nu o legi imediat de noțiunea de sănătate, cum faci în privința fructelor sau legumelor. Însă mierea conține antioxidanți, are proprietăți antibacteriene și cicatrizante.

Nu este neapărat cea mai bună sursă de vitamine și minerale, însă în mod cert este una dintre cele mai sănătoase surse de zahăr. Poate calma tusea, poate împiedica infectarea rănilor, calmează alergiile și aparent, poate preveni cancerul.

Cum alegem mierea 100% naturală

Ai spune cu siguranță că soluția este să mergi în piață sau să cumperi mierea de la un producător local, șa ai mai multe șanse să găsești o miere naturală, fără chimicale cancerigene.

Ca să alegi totuși mierea sănătoasă, îți vindem două ponturi. Primul este să iei un borcan în mână și să îl întorci cu fundul în sus.

Indiferent de nectarul din care provine, mierea trebuie să fie vâscoasă, iar bula de aer care se va ridica la suprafață trebuie să fie omogenă.

Un alt truc este să rugați comerciantul să vă ofere o mostră. Încercați să turnați încet mostra pe care o primiți în palmă sau pe un șervețel. Mierea naturală curge uniform, fără să se separe în mai multe picături.

Mierea isi poate pierde din proprietati la temperaturi foarte mari

Specialistii spun că, supusă unor temperaturi foarte mari, mierea trece prin anumite procese chimice în urma cărora o parte din enzimele vii si vitamina C se inactiveaza. De aceea, evitați să adăugați miere în băuturi fierbinți.

Dacă preparați cafea, ceai sau lapte,nu adaugati mierea la fierbere, lasați băutura să ajungă la temperatura camerei înainte de a adăuga mierea.

In legatura cu mult vehiculata aldehida care apare in mierea fierbinte-HMF – hidroximetilfurfurol,aceasta apare prin deshidratarea unor zaharuri si interactiunea cu unele proteine, la o temperatura mai mare de 40 grade C, insa concentratia din miere nu ajunge la valori atat de mari incat sa determine toxicitate in organism; exista multe alte ingrediente cu o concentratie mai mare, cum ar fi cafeaua prajita, painea prajita, produsele de patiserie.

Insa rezervele cu privire la supunerea la incalzirea crescute a mierii provin din faptul ca isi pierde din proprietati, nu ca ar deveni toxica.

Ne energizează și induce o stare de bine

Când glucoza din mierea de albine este procesată și ajunge în sânge, nivelul nostru de energie crește. De aceea, după ce consumi ceva dulce, cum este și mierea, ai mai multă energie, ești mai puțin stresată și te simți mai bine.

Dacă ești obosită dimineața adaugă o linguriță de miere în cafea sau ceai, sau apelează la ea după-amiaza, ca parte a unei mici gustări între prânz și cină.

Poate fi adăugată în aproape orice combinație

Te-ai gândit vreodată să adaugi mierea în sosuri? Încearcă! Mierea e delicioasă nu doar în deserturi sau la micul dejun, ci și în freshuri, salate sau mâncăruri gătite. Poate echilibra gusturile mai puternice de sărat sau acru.

De exemplu, prepară un dressing din iaurt și miere pentru salata ta cu rucola. Sau unge puțin pieptul de pui cu miere înainte de a-l băga la cuptor, pentru o crustă delicioasă.

Este ideală pentru înfrumusețare

Când vine vorba despre cosmetică, mierea are beneficii în orice plan îți trece prin minte. Pentru piele, pentru păr, pentru unghii. Este intens hidratantă, și o poți aplica singură sau în combinație cu fructe, legume, iaurt sau uleiuri naturale.

Chiar dacă ai tenul gras, poți realiza o mască cu miere de albine de 2-3 ori pe lună, în special iarna. Va compensa lipsa de vitamine de la nivelul tegumentului și îți va lăsa pielea foarte luminoasă.