Anamaria Vasile

S-a aflat cel mai mare secret al Vladutei Lupau! Scandalul a fost filmat

Problemele se țin lanț în viața Vlăduței Lupău! Socrul ei s-a ales cu o plângere penală și urmează să dea explicații în fața anchetatorilor. Toma Rus este un personaj influent în Cluj-Napoca. Fiul lui, fotbalistul Adrian Rus, și-a unit destinele cu îndrăgita cântăreață de muzică populară în urmă cu aproape trei luni.

Socrul Vlăduței Lupău, acuzat de un jurnalist că l-a agresat
Socrul Vlăduței Lupău este acuzat că a agresat un jurnalist, care a depus o plângere penală împotriva acestuia. Scenele s-au petrecut, potrivit declarațiilor victimei, anul trecut, în timpul partidei dintre clujeni și Celtic Glasgow. La acea vreme, Toma Rus era șef al securității la CFR Cluj și, a povestit Justin Gafiuc, în timpul meciului acesta l-a apucat cu forța de brațe și a început să îl bruscheze și să-l înjure. Jurnalistul de la GSP a mărturisit că a cerut ajutorul câtorva stewarzi ca să-l evacueze de pe stadion.

Din nefericire, când jurnalistul credea că lucrurile s-au calmat, patru indivizi cu veste galbene l-au imobilizat și au început să mă târască efectiv spre poarta arenei, în timp ce el striga să fie eliberat. În acele momente tensionate, a mai spus Justin Gafiuc, el a primit doi pumni și i-a fost ruptă cămașa. Scenele, a mai acuzat jurnalistul GSP, s-au petrecut sub privirile și coordonarea lui Toma Rus și a adjunctului său, un tip cu părul scurt, alb.

Socrul Vlăduței a declarat că, de fapt, jurnalistul a fost cel care a declanșat conflictul și că a fost lovit de acesta. În urma plângerii jurnalistului, Parchetul Cluj a deschis un dosar penal in rem (n.r.: pentru faptă, nu împotriva unei persoane) pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Cine este și cu ce se ocupă Toma Rus, socrul Vlăduței Lupău
În prezent, Toma Rus este la pensie, iar, în trecut, el a fost chestor de poliție, ex-secretar de stat la Interne în timpul mandatului lui Gabriel Oprea, același care i-a condus teza de doctorat suspectată și investigată pentru plagiat, scrie gazetadecluj.ro. Socrul Vlăduței Lupău a obținut diploma la școala SRI, Academia de Informații “Mihai Viteazul”, cu fostul vicepremier Vasile Dâncu în comisia care i-a binecuvîntat lucrarea “Criminalitatea organizată. Vulnerabilitate la adresa securității naționale”.

Toma Rus a fost șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Cluj până în decembrie 2006 și, ulterior, a ajuns adjunct al șefului Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog. Adică al doilea om pe țară în domeniu!

Numele lui Toma Rus a apărut în dosare diverse, cu acuzații de corupție, trafic de influență, abuz în serviciu ori fals în declarații, după cum notează pe larg presa clujeană în ultimii ani. Rus a fost implicat la un moment dat inclusiv într-un caz de șantaj cu fostul finanțator de la CFR Cluj, Arpad Paszkany, într-o speță legată de un teren din oraș. DNA l-a scos însă de sub urmărire penală la vremea respectivă.

Loading...