Anamaria Vasile

Semne că ești în relație cu persoana greșită

Viața este prea scurtă pentru a te mulțumi cu o relație nefericită. Din păcate, nu este mereu evident că partenerul nostru din acest moment este cel cu care urmează să îți petreci toată viața. Poate că ești tentat să ignori toate semnele care sugerează că ți-ar fi mai bine fără relație, în special dacă îți este frică de singurătate sau ai investit mulți ani în persoana cu care ești acum.

Totuși, relațiile nefericite se termină la un moment dat, așadar, cea mai bună abordare este să rămâi realist și să te ghidezi după aceste semne:

1. Sincer vorbind, nu găsești persoana de lângă tine foarte atrăgătoare – o personalitate bună este foarte importantă și modul în care o persoană se poartă este mult mai relevant decât modul în care arată. Totuși, atracția fizică este esențială pentru o relație sănătoasă. Cineva care nu îți oferă fluturași în stomac nu poate să fie sufletul tău pereche.

2. Îți aduc mereu aminte de trecut – cu toții ne schimbăm atunci când suntem expuși unei relații noi și gusturilor sale individuale – poate că ești nevoit să înveți să te joci un anumit joc video sau să te uiți la un anumit serial. Problema cea mai mare este atunci când trebuie să te schimbi fundamental pentru a-ți satisface partenerul.

3. Atunci când te gândești la viitor, trebuie să îți amintești să incluzi și persoana de lângă tine în loc să o incluzi automat fără să mai depui un efort, așa cum ar fi normal.

4. V-ați pierdut cercul de prieteni – acest semn este trecut adesea cu vedere. Atunci când intri într-o nouă relație, este natural să petreci mai mult timp cu persoana iubită, cel puțin la început.

Totuși, este un semn rău atunci când petreci prea mult timp cu partenerul sau partenera. Deși nu există o rețetă perfectă pentru a echilibra situația, trebuie să ai grijă atunci când nu mai aveți prieteni apropiați, atunci când persoana care era cel mai bun prieten este doar o amintire distantă, în special atunci când persoana iubită nu se simte confortabil atunci când petreci timp cu prietenii, chiar dacă vă cunoașteți de mult timp.

5. Dați mereu vina unul pe celălalt – partenerul sau partenera ta te învinovățește pentru tot ceea ce merge greșit în relație, dar și tu faci același lucru. Cel mai probabil, ambii parteneri sunt de vină atunci când relația nu funcționează.

6. Aveți scopuri diferite în viață – atunci când v-ați cunoscut, discutați despre viitorul vostru constant. V-ați făcut planuri să locuiți împreună și cum veți împărți responsabilitățile financiare în relație. Poate că ați vorbit despre copiii voștri sau despre carierele voastre. Dacă lucrurile s-au schimbat și nu mai împărtășiți aceleași vise, este un semn clar că relația nu va mai avea de trăit foarte mult.

7. Relația este plină de dramă – ați ajuns să vă certați des cu partenerul și vă despărțiți și vă împăcați mai mereu? Relațiile pline de certuri și de dramă nu inspiră compatibilitate. Până la urmă, dacă două persoane pot relaționa într-un mod sănătos, poate că relația ar mai avea o șansă.

Poate că aveți personalități incompatibile sau poți crea dramă doar pentru că relația este lipsită de substanță și ești pur și simplu plictisit.

8. Îți este greu să ai încredre în persoana de lângă tine – acesta este unul dintre cele mai importante semne. Atunci când nu ai încredere că persoana de lângă tine va fi fidelă sau nu te poți confesa pentru că ți-e frică de trădare, atunci ar trebui să își pui un mare semn de întrebare.

9. Nu ești încântat atunci când te contactează – este adevărat că, după o anumită perioadă, oamenii nu mai sunt la fel de fericiți atunci când primesc un telefon sau un mesaj de la persoana iubită, pentru că totul devine rutină, dar tot trebuie să existe puțină încântare atunci când îți dai seama că partenerul sau partenera se gândește la tine.

Un semn și mai important este atunci când nu ai energie să îi răspunzi persoanei iubite, sau te simți deranjat când încearcă să te contacteze.

10. Simți că joci un rol atunci când ești în jurul persoanei iubite – atunci când nu te simți capabil să fii tu însuți cu persoana iubită și simți nevoia să te prefaci, ceva nu funcționează așa cum trebuie