Anamaria Vasile

Stăpâna nu vrea să-i facă pe plac câinelui său

Reacţia acestuia i-a făcut pe toţi să râdă cu poftă

Animalele noastre de companie se comportă adeseori ca nişte copii răsfăţaţi care reacţionează în fiecare situaţie într-un mod în care nu ne aşteptam. Această căţeluşă face pe supărata pentru că nu primeşte de la stăpâna ei ceea ce îşi doreşte.

Fiecare dintre noi reacţionăm în felul nostru atunci când lucrurile nu merg aşa cum le-am planificat. Unii dintre noi suntem trişti, în timp ce alţii se retrag şi se ocupă de altceva. Aşa cum toţi oamenii au moduri diferite de a-şi arăta dezamăgirea, la fel şi cei mai buni prieteni ai noştri o fac după cum le dictează starea de spirit.

Un clip postat în mediul online de Ashlyn Skaggs îl are ca protagonist pe animalul său de companie într-o ipostază mai puţin obişnuită. În momentul în care ea nu îi oferă ceva ce îşi doreşte foarte mult, Sadie se aruncă literalmente pe covor protestând cu vehemenţă.

Patrupeda îi face cunoscută stăpânei nemulţumirea, urlând cu voce tare şi aruncându-i acesteia o privire ce exprimă clar dezamăgirea după care face un pas şi se aruncă pe podea, rămânând pentru câteva clipe nemişcată.

Fără îndoială că nu este prima dată când patrupeda reacţionează în acest fel şi şi-a format un obicei de a riposta faţă de refuzul stăpânei sale de a-i da tot ce îşi doreşte.

Cu si oamenii, lumea câinelui are și personaje mai dificile. O rasă de câini dificilă este mai bine cunoscută ca „încăpățânată”. Aceste rase de câini sunt mult mai greu de antrenat datorită atitudinii lor independente .Cele mai multe rase de câini încăpățânate se pot plictisi ușor din cauza lipsei de stimuli.

În acest articol, am aruncat o privire asupra unora dintre câinii cei mai încăpățânați pe care mulți experți sunt de acord că sunt foarte dificil de antrenat. Acești „infractori” bine cunoscuți, dar si alte câteva rase ar putea intra sub radarul antrenorului de câine.

Acestea fiind spuse, există întotdeauna excepții de la regula. Dacă sunteți în căutarea de a adopta un câine ușor de antrenat, acestea rase, probabil că nu ar corespunde cerințelor dumneavoastră.

Cu toate acestea, toate rasele de câini – chiar și acești câini foarte încăpățânați – pot fi instruiți. Cu o pregătire corectă și repetitivă , toate modelele de comportament la un câine pot fi modelate, potrivit cercetărilor. Dar pentru a realiza acest lucru, probabil că veți avea nevoie de ajutorul unor dresori profesioniști.

Când adoptați una dintre aceste rase de câini foarte încăpățânați, păstrați-le în minte. Aceste rase nu sunt potrivite pentru stapanii care nu au experienta in cresterea patrupedelor.

Ele pot fi o alegere proastă pentru familiile cu copii mici sau alte animale de companie, de asemenea. Dar amintiți-vă că, dacă sunteți angajat în pregătirea corectă a câinilor, chiar și cel mai încăpățânat câine poate fi un animal de companie grozav.

CELE MAI INCAPATANATE RASE DE CAINI:

Acești câini sunt cel mai greu de antrenat

Husky Siberian

Nu este o surpriză faptul că Husky se afla pe lista celor mai încăpățânate rase de câini. Această rasă este legendară pentru voința lui puternică, fiind complicat de dresat un Husky și confirmat în mai multe studii.

Principala problemă este că toți huskienii din Siberia tind să se plictisească repede, ceea ce poate duce la comportament distructiv. Stimularea constantă și exercițiile regulate sunt o necesitate.

Ei sunt artiști excelenți in evadare și acest lucru trebuie ținut întotdeauna în minte atunci când adopți unul din aceste personaje vocale. Aceasta nu este o rasă pentru cineva cu nu are o personalitate fermă.

Dachshund

Cunoscut de mulți ca un mic cârnat, este încă una dintre cele mai încăpățânate rase de câini .

Sunt câini minunați pentru familii, dar este posibil să nu fie prea ușor să ii antrenezi și să-i educi să respecte regulile tale.

Dachshund se bucură foarte mult să alerge în jurul curții urmărind șopârle și creaturi mici care trec prin calea lor. Din cauza încăpățânării lor, nu este cea mai ușoară rasă atunci când vine vorba de antrenament.

Boston Terrier

Boston Terrier este o rasa plina de viata, are independenta si ii place sa o foloseasca pentru familiile lor. Este o rasă distractivă , dar sunt cunoscuți ca fiind unul dintre cei mai încăpățânați .

Răbdarea este o virtute atunci când vine vorba de Terrierul Boston.

Chihuahua

Chihuahua prefera mai degrabă să stea în poala ta decât să faca ceva care le cere să lucreze pentru o recompensă. Nu sunt doar una dintre cele mai incapabile rase de caini, ci si unul dintre cei mai lenesi caini.

Sunt foarte protejați de proprietarii lor și chiar ar ataca pe cineva din propria gospodărie pentru a fi protejat, dar nu va face prea multă pagubă.

Chihuahuas sunt cunoscuti pentru a fi agresivi atunci când nu sunt instruiți corespunzător, deci este foarte important să lucreze cu un antrenor profesionist. Nu sunt o alegere excelentă pentru o familie cu copii mici.

Beagle

Beagle sunt cunoscuti ca fiind unul dintre cei mai buni caini de vanatoare .

Ei au tendința de a avea o atitudine „Nu atingi ce-i al meu ” când vine vorba de antrenamentul câinilor și de plăcerea proprietarului.

Datorită caracteristicilor lor de vânătoare , pot fi destul de greu de antrenat. Beagleii au nevoie de multă exercițiu pentru a nu-i plictisi și a distruge curtea și casa. Această rasă are tendința de a urla atunci când este lăsată singură pentru prea mult timp.

Akita

Akita dominant, liniștit și cu un caracter complex, câinele Akita este unul dintre câinii cei mai încăpățânați.

Foarte agresivi atunci când este vorba de alți câini și o dispoziție disproporționată față de alți oameni, veți avea cu siguranță mâinile pline cu acest câine.

Akita poate fi un animal de companie bine rotunjit, relaxat dacă este instruit de la o vârstă fragedă. Consistența este cheia.

Bassett Hound

BreedsBasset Hounds sunt cunoscuți ca tovarăși de mare pentru vânători și sunt câini de arme renumiți.

Cu aproape agresivitate zero, Bassett Hound ar fi mai degrabă eliminat dintr-o situație în care lucrurile devin puțin mai dificile decât atacul.

Prietenos cu străinii și cu alți câini, aceștia vor saluta pe oricine care vine la ușă . Cu tot ceea ce a spus, Bassett Hound nu este un caine pe care ar trebui sa-l regretiti. Chiar dacă ar putea părea trist acest câine are o minte încăpățânată.

Weimaraner

Se alfa pe lista celor mai încăpățânați câini sau „fantoma cenușie”.

Acest câine frumos, cu energie nemărginită și cu o haina uimitoare, va urmări tot ce este in jur. Nu este o rasă recomandata pentru proprietarii fara experienta, deoarece poate fi destul de greu de strunit.

Weimeranerul este un alt câine care va face ceea ce dorește atunci când dorește, iar cu acest lucru este nevoie de un instructor profesionist fiind dificil de antrenat.