Anamaria Vasile

Stapana si-a rugat cainele sa latre mai incet

Acest caine nu este un caine simplu, dar un caine special antrenat pentru a salva vieti. Rasa din care el face parte este vestita pentru inteligenta sa.

Deja privind ochii lui poti intelege acest lucru.

Cu toate acestea, stapana sa s-a gandit sa-l invete nu trucuri banale, asa cum ar fi aducerea mingii sau comenzile de a sta jos sau in picioare.

Trucurile date sunt prea simple pentru acesti caini…

Faceti cunostinta: acesta este Shibas, un ghem de energie si dispozitie buna care poata latra intr-un mod absolut uimitor.

Astfel el poate latra nu doar la comanda, ci si poate regla volumul vocii sale!

Mai intai stapana i-a spus sa latre simplu, lucru care Shibas l-a si facut.

Apoi el a fost rugat sa latre putin mai incet, dupa care inca si mai incet.

La final i s-a spus sa latre atat de incet cat poate el, dupa care Shibas a latrat in soapta! Acest caine inteligent poate sa faca sa rada pe oricine.

Considerati cei mai buni prieteni ai omului, cainii sunt cunoscuti pentru loialitatea lor si dorinta de a-si multumi stapanul; si nu in ultimul rand, pentru inteligenta lor.

Ca membri valorosi ai familiei noastre, proprietarii de caini stiu ca majoritatea cainilor sunt inteligenti; ei pot fi invatati sa faca o multime de lucruri!

Cu toate acestea, exista totusi diferente izbitoare intre rasele de caini individuale cand vine vorba de nivelul lor de inteligenta.

Dupa cum probabil va puteti imagina, masurarea inteligentei canine este foarte dificila dar un studiu international recunoscut a reusit sa faca acest lucru.

Publicata de Stanley Coren, un profesor de psihologie de la Universitatea British Columbia din Vancouver, cartea se numeste „Inteligenta cainilor” si este bazata pe acest studiu;

Coren a publicat de asemenea un clasament cu rasele de caini individuale dupa inteligenta lor.

Acest clasament este acceptat in general ca fiind o descriere valida a diferentelor dintre rasele de caini in ceea ce priveste nivelul de antrenare a inteligentei cainilor.

1. Rasa Border Collie – considerata cea mai inteligenta rasa de caini

Una dintre cele mai inteligente rase de caini din lume este Border Collie, un caine folosit de sute de ani pentru stana, datorita capacitatii sale crescute de a intelege si urma instructiuni.

Capacitatea de concentrare este o calitate care plaseaza aceasta rasa pe primul loc al acestui top, alaturi de obedienta si un simt al loialitatii iesit din comun chiar si pentru un caine.

Border Collie-ul este un caine de talie medie, de obicei cu o blana bicolora, cu alb si negru. Aceasta rasa se dezvolta cel mai bine daca are spatiu destul in care sa isi consume energia, de aceea nu este recomandata pentru apartament.

2. Rasa Ciobanesc german

Toata lumea stie cat de inteligenti sunt cainii lupi. Nu degeaba sunt folositi de catre fortele de ordine: invata foarte repede si sunt usor de dresat. Ca si Border Collie-ul, ciobanescul german a fost crescut initial pentru pazirea turmelor.

Ca si temperament, aceasta rasa inteligenta este foarte protectiva si devotata familiei, mentinand o vigilenta marita in preajma strainilor.

Ciobanescul german poate trai afara, la temperaturi scazute, dar poate fi crescut si in apartament, daca ai destul spatiu pentru un caine de talie mare. El are nevoie de multa miscare, insa nu este dificil de ingrijit.

3. Rasa Pudel

Poate nu te-ai asteptat ca pe locul trei sa fie tocmai Pudelul, care are un aspect atat de haios si este mereu pus pe joaca. In realitate, aceasta rasa este una dintre cele mai inteligente din lume.

Scopul lor initial era de a-i ajuta pe vanatori sa recupereze obiecte din apa, motiv pentru care le place tare mult sa se balaceasca.

Pudelul este unul dintre cei mai ascultatori si destepti caini, care imbina entuziasmul jucaus cu spiritul aventuros.

El iubeste sa alerge, sa inoate si sa recupereze lucruri si este un animal de companie afectuos si atent pe langa copii.