Anamaria Vasile

Tatal îşi câştigă pâinea pe stradă îşi aduce fiica de doar 2 anişori cu el sa îl acompanieze

Nimeni nu se gândea că micuţa va începe şi va cânta alături de tatăl ei iar spre surprinderea tuturor a avut un mare succes cucerindui pe toţi cei aflaţi prezenţi

Citeste si:

Iată curiozități bizare despre bebeluși. Tu le știai?

Bebelușii rămân a fi un miracol. În acest articol vă prezentăm 7 curiozități destul de bizare despre puișorul de om pe care l-ați adus pe lume.

1. Nu știu gustul sărat

Deși se nasc cu simțuri puternice, bebelușii nu cunosc gustul sărat. Doar după vârsta de 4 luni aceștia îl pot simți. Însă chiar din primele zile de viață, bebelușii știu ce înseamnă dulce, acru și amar.

2. Plâng fără lacrimi

Bebelușii plâng destul de mult, dar n-au lacrimi pentru că nu sunt funcționale canalele lacrimale. Acestea încep a funcționa între 3 și 12 săptămâni de la naștere.

3. Bebelușii n-au rotulă

Daca i-ai face bebelușului o radiografie ai descoperi că în locul în care ar trebui să fie rotula este ceva foarte mic. Motivul: oasele și cartilajele acestuia se vor întări treptat. Cartilajelor le trebuie între 3 și 5 ani ca să se maturizeze. Lipsa rotulei are rolul ei:

țesuturile moi vor absorbi șocurile atunci când bebelușul va merge de-a busilea și când vor cădea exersând mersul.

4. Au mai multe oase decât adulții

Bebelușii au 300 de oase, comparativ cu 206 cât au adulții. Unele oase vor fuziona pe măsură ce se osifică în primul an de naștere. De exemplu, oasele craniului se vor lipi până la împlinirea vârstei de 2 ani.

5. Pot avea un fel de menstrua*ie

În perioada intrauterină, bebelușii sunt expuși la o cantitate foarte mare de hormoni feminini (estrogen).

6. Își amintesc gustul din ut*r

Bebelușii recunosc multe arome pe care le-au simțit în pântece, începând din a patra – a cincea lună de sarcină.

Specialiștii spun ca lichidul amniotic este influențat de alimentele pe care mama le-a consumat în timpul sarcinii, iar aceste arome vor fi preferatele bebelușului după naștere.