Anamaria Vasile

Tratamente de înfrumusețare bizare

Oamenii vor face tot ce le stă în putință pentru a arăta tineri și frumoși pentru o veșnicie. Asta implică să încerce câteva tratamente cel puțin neconvenționale, uneori periculoase, denigrante și neapetisante.

Dacă aveați impresia că operațiile estetice sunt ciudate, urmează să aflați despre ceva și mai bizar, deși celebritățile nu se mai satură de astfel de proceduri. Din fericire, cele mai multe dintre acestea dau rezultate foarte bune și ne putem da seama de asta atunci când vedem pielea netedă si strălucitoare a vedetelor care domină topurile de frumusețe.

Iată care sunt câteva dintre acestea:

1. Mucozitate de melci – această procedură își are originea în Japonia și este una împotriva îmbătrânirii, prin folosirea melcilor… la propriu. Aceștia sunt puși pe fața unei persoane și sunt lăsați liberi să se miște în voie. Mucozitatea acestora este plină de antioxidanți și peptide de cupru care repară celulele de piele deterioritate.

Mucusul gros este o substanță care reduce și ridurile în mod semnificativ. Dacă ai crezut că melcii sunt dezgustători, probabil că nu te-ai încumeta să faci un astfel de tratament care presupune ca aceștia să umble liberi pe fața ta.

2. Gel de duș din furnici – lumea ne prezintă produse din ce în ce mai ciudate, cum ar fi acest gel de duș revigorant care îți oferă multă energie. Mai mult, furnicile fac parte din dieta zilnică a oamenilor, în anumite culturi.

Acidul natural al fructelor expirate îndepărtează celulele deteriorate și rezidurile uleioase – un gel de duș care ne lasă cu gura căscată, se spune că întețește simțurile și oferă un sentiment de prospețime.

De asemenea, este perfect pentru oamenii cu pielea uleioasă și metabolism încet. Bineînțeles, asta nu înseamnă că data viitoare când vedeți furnici prin casă trebuie să le fugăriți și să le folosiți în scopuri de acest gen, lucrurile nu funcționează așa.

3. ‘Botox’ din venin de șarpe – unele acrițe de la Hollywood sunt dispuse să încerce tratamente total ieșute din comun – inclusiv cel cu venin sintetic de șarpe despre care se spune că este o alternativă non invazivă a Botox-ului. Paltrow este cunoscută pentru faptul că trăiește mai mult în saloanele de înfrumusețare din Beverly Hills, în special în cel care face aceste tratamente speciale.

Veninul sintetic de șarpe ar trebui să reducă contracțiile musculare și mișcarea celulelor, așadar, păstrează pielea fină, asemenea funcțiilor Botox-ului. Complexul Syn-Axe poate fi regăsit într-o varitate de produse din industria frumuseții, așa că Paltrow nu este singura care se folosește de așa ceva. În timp ce Botox-ul și Syn-Axe sunt similare în funcțiile celor doi compuși, există studii clinice care demonstrează efectele specifice ale utilizării veninului pe piele.

4. Terapia cu micro-ace – acest concept este simplu: acele minuscule ating pielea fix cât să o spargă, scoțând la suprafață stratul de dedesubt. În comparație cu peeling-ul chimical, această metodă sparge și diminuează cicatricile și petele de pe piele.

Ideea este ca pielea să fie penetrată cât să îi permită să înceapă singură procesul de vindecare. Această idee este una inovatoare pentru că produce rezultate maxime fără echipament foarte scump și fără să îndepărteze prea multe straturi de piele. Acest gen de tratamente sunt mult mai ieftine și umplică riscuri minime.

5. Terapie cu lipitori – oamenii au folosit lipitorile timp de mii de ani pentru a trata anumite condiții, așa că nu ne este de mirare că acestea au fost folosite și pentru tratamentele de înfrumusețare, în special datorită beneficiilor prin detoxifiere. Tratamentul presupune ca aceste creaturi să umble pe fața unei persoane timp de câteva minute.

6. Mască facială cu venin de la albine – Kate Middleton susține că această mască funcționează foarte bine și încurajează pe toată lumea să încerce această alternativă perfectă a Botox-ului care lasă fața fermă și o ridică așa cum trebuie.

7. Masca de față cu foc – femeile caută mereu cele mai tari tratamente de înfrumusețare, dar aceste măști de față cu foc sunt folosote de saloanele de frumusețe din China și sunt, sincer, foarte ciudate.

Terapeuții folosesc flăcările pentru a regenera celulele pielii pentru o apariție cât mai proaspătă.

Se aplică un prosop înmuiat în alcool pe față care apoi este aprins. Flăcările sunt stinse atunci când devin insuportabile. Procedura ajută împotriva ridurilor, dar arde și grăsimea. Nu încercați așa ceva acasă!