Anamaria Vasile

Trucuri simple care te pot ajuta sa ai o gospodarie impecabila – multe femei nu le cunosteau

Deși multă lume are impresia că gospodinele au o viață ușoară, iar treburile casnice sunt gata în doi timpi și trei mișcări, realitatea este cu totul alta. Atunci când ne apucăm să facem curățenie, avem impresia că terminăm treaba repede, dar lucrurile nu stau deloc așa. Curățenia generală în casă poate să dureze chiar și o zi întreagă. Dacă mai pui la socoteală și curățenia în fiecare cameră, aranjatul lucrurilor copiilor, punerea în ordine a fiecărui obiect din încăperi și treaba la bucătărie ne ocupă câteva ore bune din zi sau chiar mai mult.

Dacă vrei să economisești energie, atunci e bine să cunoști câteva trucuri care scad semnificativ timpul petrecut la curățenie sau în bucătărie. Iată care sunt acestea:

1. Scapă de petele care nu ies ușor

Dacă ai haine sau diferite suprafețe din casă care s-au pătat apelează cu încredere la zeama de lămâie. Ai nevoie de o lămâie pe care o storci și pui sucul pe zonele cu pete folosindu-te de o perie. După ce ai lăsat sucul de lămâie să își facă treaba 15-20 de minute, spală totul cu apă caldă.

2. Scapă de probleme atunci când zugrăvești în casă

Nimic nu este atât de ușor cum pare, așa că atunci când ne punem pe treabă pentru a vopsi ușile și feresterele se întâmplă des ca stropi de vopsea să ajungă pe clanțele ușilor care se pătează. Înainte de a-ți sufleca mânecile și de a te pune pe zugrăvit, învelește clanțele în folie de aluminiu.

3. Învață cum să ai oale și cratițe curate lună

Dacă ai oale sau cratițe care sunt murdare cu mâncare, îți sare în ajutor cartoful crud pe care îl poți tăia în felii pe care ai turnat un praf de sare. Freacă apoi oala cu feliile de cartof astfel pregătite, iar acestea vor îndepărta orice urmă de mâncare sau grăsime.

4. Cum să te poți folosi din nou de unt

Dacă nu reușești să te descurci cu untul pentru gătit, atunci poți să îl razi cu o răzătoare în fâșii extrem de fine.

5. Cum să eviți accidentele atunci când bați cuie

Dacă ai probleme atunci când bați cuie, folosește-te de un cârlig de rufe pentru a menține cuiul în poziție dreaptă în timp ce îl bați în perete. Eviți astfel să te rănești.

6. Cutiile de chibrituri sunt extrem de utile atunci când vine vorba de ustensilele pentru cusut

Poți păstra în cutiile deja folosite de chibrituri, ața, acele și cârligele de care ai nevoie pentru cusut. Astfel, le vei avea mereu la îndemână atunci când ai nevoie de ele și nu va mai fi nevoie să le cauți peste tot.

7. Fă curățenie printre cabluri și păstrează-le în mod organizat

Atunci când cumperi hârtie igenică și arunci sulurile de carton, ar fi bine să te gândești de 2 ori înainte de a face asta. Acestea le poți folosi pentru a ține diferite cabluri într-o cutie, cum ar fi cele pentru telefoane sau pentru calculatoare.

8. Curăță robinetele din toată casa rapid și eficient

Dacă robinetele din baie sau din bucătărie se murdăresc, toarnă oțet într-o pungă de plastic și pune robintele în acest amestec. Lasă robintele în amestecul de oțet peste noapte și dimineața care vine le ștergi pentru a rămâne lucioase și frumoase.

9. Ordonează frumos pungile de plastic

Dacă vrei să ai mai puține bătăi de cap cu pungile de plastic organizează-le frumos într-o cutie deja veche cu șervețele de hârtie. Nu pune în cutia de șervețele decât cele uscate pentru a evita ca aceastea să capete mucegai.

10. Folosește lacul de unghii pentru a întări șuruburile cu care sunt prinși ochelarii sau nasturii care nu au fost cusuți așa cum trebuie.

12. Dacă nu ai pe nimeni să te ajute cu închisul fermoarului de la rochie, atunci sară-ți singură în ajutor. Prinde o ață groasă de marginea fermoarului și trage de ea în sus.

13. Dacă vrei să cureți oale și tigăi rapid și eficient fără să lași urme atunci încearcă să te ajuți de un sac de plasă pentru ceapă sau cartofi pentru a curăța bine oalele fără ca acestea să se zgârie.