Anamaria Vasile

Un truc simplu cu ajutorul caruia iti poti face singur un mozaic pentru casa! VEZI VIDEO

Mereu cand vrem sa ne construim ceva la casa sau dorim sa schimbam ceva chemam meseriasi care sa faca acest lucru si cumparam tot felul de materiale pe care nici macar nu stim de ce le-am cumparat.

In clipul postat mai sus va este prezentat un truc simplu cu ajutorul caruia oricine isi poate face un mozaic pentru casa fara sa mai cheme tot felul de meseriasi care sa le ceara niste sume destul de mari pentru nimic si fara sa mai cumparam tot ce ei ne cer.

Daca urmari atenti clipul o sa vedem cum se poate face acest mozaic si cat est de usor de pus. Simplu si eficient si scapam si fara sa mai cheltuim multi bani!

Rezista la inghet-dezghet saruri si cloruri.Sistemul este foarte drenant trece apa prin el dar se oprește in amorsa de pe beton. Pardoseala din marmura sau piatra naturala Ușor de întreținut,culori vii. Piatra din Romania sau Italia.

Rasina epoxi sau poliuretanica alifatica Germania. Bine de stiut… Nu exista rosturi,nu necesita chit.

Nu polueaza. Natural,prietenos cu mediul inconjurator. Rezista iarna la inghet,sare si cloruri. Tot procesul se face cu scule de ultima generatie,performante si fara praf.

Culorile sunt naturale,nu ingalbenesc. Rezistenta mecanica si chimica. Instalare rapida. Covor din piatra de rau

CEL MAI CITIT ARTICOL DE ASTAZI

Prietenia drăguță dintre o Gâscă și o Bunicuță a devenit virală pe internet …

9 lucruri interesante despre gâște

Crescătorii de păsări din alte țări europene, precum Ungaria sau Franța, optează din ce în ce mai mult pentru gâște. Aceste păsări sunt ușor de întreținut, au o dezvoltare rapidă și o sănătate de fier. Ouăle de gâscă sunt mari și gustoase, iar este carnea lor este delicioasă. În plus, crescătorii știu că aceste păsări sunt foarte loiale și inteligente.

1. GÂȘTELE SUNT LOIALE

De regulă, după împerechere, relația stabilită cu partenerul poate rezista pe toată durata vieții. Dacă din orice considerent trebuie să despărțiți perechea, este recomandat ca aceștia să fie la o distanță suficient de mare unul de celălalt, pentru a nu se vedea sau auzi.

2. PĂRINȚI EXCELENȚI

Unul dintre avantajele unui cuplu de gâște este că masculul își va proteja partenera cu înverșunare în timp ce aceasta clocește. După apariția bobocilor, gâscanul își va juca în continuare rolul de protector și își va ajuta partenera să crească bobocii. În creșterea gâștelor, unul dintre cele mai mari avantaje este reprezentat de rolul gâștei și a gânsacului în creșterea bobocilor.

3. GÂȘTELE SUNT INTELIGENTE

Mulți specialiști consideră că gâștele sunt cele mai inteligente dintre păsările domestice. Memoria este unul dintre atuurile lor. Nu uită oamenii sau alte animale și mai ales situațiile primejdioase. Din acest motiv, evitați să sacrificați o pasăre în fața mulțimii, pentru că gâștele înțeleg și percep moartea.

4. GÂȘTELE SUNT CÂINI DE PAZĂ

Gâștele își respectă foarte mult stăpânul și există toate șansele să observăm un comportament rezervat al acestor păsări când vine vorba de străini. Dacă aveți gâște în curte și sunteți vizitat de o persoană care nu vă calcă foarte des pragul casei, veți face cu greu diferența între un câine și o gâscă, din punct de vedere al comportamentului.

5. GÂȘTELE SUNT UȘOR DE ÎNTREȚINUT

Nu trebuie să vă faceți prea multe griji când vine vorba despre costul de întreținere al gâștelor. Aceste păsări sunt experte la căutat și găsit mâncare în grădină sau pe izlaz. Chiar și atunci când trebuie să intre în adăpost, ele preferă să rămână afară indiferent de condițiile meteorologice.

6. GÂȘTELE CONTROLEAZĂ CREȘTEREA VEGETAȚIEI

Pentru că sunt în permanență în căutarea hranei și pentru că mare parte din dieta lor este bazată pe verdețuri, gâștele vă ajută să controlați vegetația din curte care crește în exces. Cu aceste păsări în curte, iarba și buruienile nu vor avea șansa să crească prea mult.

7. GÂȘTELE DEPUN OUĂ MARI ȘI GUSTOASE

Un ou de gâscă este de obicei egal cu două ouă de găină, dar cu o cantitate mai mare de gălbenuș. Ouăle de gâscă sunt gustoase și hrănitoare, datorită alimentației bazată pe multă verdeață și sunt gătite în bucătărie la fel ca ouăle de găină. Coaja acestor ouă este considerabil mai puternică decât coaja ouălor de găină.

8. CARNEA DE GÂSCĂ ESTE DELICIOASĂ

Carnea de gâscă gătită bine este bogată și suculentă, fără să fie grasă. Este o sursă bună de fosfor și potasiu, precum și de vitamina B12.

9. GÂȘTELE TRĂIESC MULT

În funcție de rasă, unele gâște pot să trăiască și până la 40 de ani, astfel că creșterea acestor păsări este un plan de lungă durată.

CEL MAI CITIT ARTICOL DE ASTAZI

Stapana si-a rugat cainele sa latre mai incet. Reactia patrupedului a fost fantastica

Acest caine nu este un caine simplu, dar un caine special antrenat pentru a salva vieti. Rasa din care el face parte este vestita pentru inteligenta sa.

Deja privind ochii lui poti intelege acest lucru. Cu toate acestea, stapana sa s-a gandit sa-l invete nu trucuri banale, asa cum ar fi aducerea mingii sau comenzile de a sta jos sau in picioare.

Trucurile date sunt prea simple pentru acesti caini… Faceti cunostinta: acesta este Shibas, un ghem de energie si dispozitie buna care poata latra intr-un mod absolut uimitor.

Astfel el poate latra nu doar la comanda, ci si poate regla volumul vocii sale! Mai intai stapana i-a spus sa latre simplu, lucru care Shibas l-a si facut.

Apoi el a fost rugat sa latre putin mai incet, dupa care inca si mai incet. La final i s-a spus sa latre atat de incet cat poate el, dupa care Shibas a latrat in soapta!

Acest caine inteligent poate sa faca sa rada pe oricine.

Câinii sunt mai pricepuţi în a pricepe o situaţie din punctul de vedere al oamenilor decât se credea până acum, anunţă cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul în care lumina era stinsă, iar oamenii nu îi puteau vedea, şansele ca patrupezii să fure alimente care le fuseseră interzise creşteau de patru ori.

Acest lucru sugerează că „prietenul cel mai bun al omului” îşi schimbă comportamentul atunci când realizează că perspectiva stăpânilor lor s-a modificat.

Studiul publicat în jurnalul ştiinţific Animal Cognition a fost efectuat pe 84 de câini.

Cercetătorii au efectuat aceste experimente pentru a afla dacă patrupezii îşi pot adapta comportamentul ca reacţie la circumstanţele schimbate ale stăpânilor lor. Specialiştii doreau să afle dacă cei 84 de câini prezintă o „înţelegere flexibilă”, ce arată că înţeleg punctul de vedere al oamenilor.

Testele au arătat că atunci când luminile erau stinse, câinii aflaţi în aceeaşi cameră cu stăpânii lor erau mult mai predispuşi la încălcarea poruncilor acestora, furând mâncare pe care nu aveau voie să o mănânce.

În studiu se arată că „este improbabil ca aceşti câini să fi uitat că stăpânul lor se află în cameră” atunci când nu era lumină. Mai degrabă, câinii puteau să diferenţieze între momentele în care omul putea să-i vadă şi cele în care nu putea.

Cercetătorii susţin că experimentele au fost proiectate cu suficiente variaţii pentru a elimina falsele legături – de exemplu, fiind eliminată posibilitatea ca patrupezii să înceapă să asocieze întunericul cu momentul în care sunt hrăniţi.

Dr. Juliane Kaminski de la Universitatea din Portsmouth afirmă că studiul este „incredibil, căci sugerează că aceşti căţei înţeleg că oamenii nu pot să-i vadă, ceea ce înseamnă că înţeleg perspectiva umană”.

Descoperirea ar putea fi importantă în înţelegerea capabilităţilor câinilor de a interacţiona foarte aproape cu oamenii, aşa cum o fac câinii care ghidează persoanele oarbe şi câinii detectivi.

Studii mai vechi au sugerat că deşi oamenii au impresia că pot recunoaşte diferite expresii pe feţele câinilor, această impresie este adeseori falsă, fiind de fapt o proiecţie a emoţiilor umane.

„Oamenii atribuie în mod constant anumite calităţi şi emoţii altor fiinţe vii. Ştim că propriul nostru câine este isteţ sau sensibil, dar asta e gândirea noastră, nu a lor”, explică dr. Kaminski.

„Aceste rezultate sugerează că oamenii ar putea avea dreptate în ceea ce priveşte câinii, dar nu putem fi complet siguri că rezultatele înseamnă că acest animal de companie înţelege cu adevărat mintea altora.

Foarte mult timp, oamenii de ştiinţă au presupus că doar oamenii prezintă această capacitate”, a concluzionat cercetătorul.